Обвиниха брокерка в присвояване на 194 641 лв

Окръжната прокуратура във Велико Търново е повдигнала обвинение на 63-годишна брокерка от Свищов за присвояване на 194 641 лв. Жената е уличена в злоупотреба с крупната сума при закупуване на земеделски земи.

Обвиняемата притежава фирма за недвижими имоти в крайдунавския град и преди 3 г услугите и потърсили жители на Свищов, които от години живеят и работят в Австралия. Те предоставили на А.Т. около 500 000 лв и я упълномощили от тяхно име да купува земеделски земи. При извършването на сделките обаче брокерката присвоила част от парите на клиентите си.

Емигрантите се усъмнили в лоялността на упълномощената и алармирали прокуратурата. Разпоредена била проверка. При разследването станало ясно, че в периода от 20 февруари 2012 г. до 9 януари 2013 г. в Свищов, действайки при условията на продължавано престъпление, А.Т. се е облажила със солидната сума като посредник на дружеството на българите в Австралия.Установено е още, че злоупотребата е свързана със закупуване на 21 имота в землищата на общините Левски, Белене и Никопол.

След доклад на материалите в прокуратурата, А.Т. е привлечена като обвиняема по чл.206, ал.3, от НК за присвояване в особено големи размери при опасен рецидив. Ако съдът я признае за виновна, а грозят от 3 до 10 години затвор и конфискация на имуществото. На А.Т. е наложена мярка за неотклонение "подписка".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони