Изключеният от групата на ГЕРБ депутат Здравко Димитров: Оставам в парламента като независим!

Изключеният от парламентарната група на ПП ГЕРБ Здравко Димитров е категоричен, че няма да напуска 43-ото Народно събрание и ще остане в него до края на мандата му като независим депутат.

"Изключиха ме от парламентарната група на ГЕРБ. Очаквам да ме изключат и от партията. На хората мога да гарантирам, че въпреки всичко ще продължа да отстоявам демократичните принципи, в които вярвам, и няма да предам доверието им!", декларира Здравко Димитров, който реши да се пусне в битката за кмет на Пловдив, след като кандидатурата му бе официално издигната от Инициативен комитет.

От управляващата партия призоваха пловдивския депутат да напусне Народното събрание, тъй като е избран с листата и от избирателите на ГЕРБ, а не от инициативен комитет. "Избран съм от хората!", контрира Здравко Димитров, чието мото на предизборната кампания ще е "Вярвайте в доброто!".

Преди месец Здравко Димитров хвърли оставка като областен координатор на ГЕРБ в Пловдивския регион. "Капката, която преля чашата на търпението ми, се нарича Методи Андреев. Този човек, който дори не е член на ГЕРБ, започва да кадрува, върти задкулисни игри и управлява партията в региона. Започнаха да се назначават партийни кадри със съмнителни качества и да се уволняват кадърни хора заради партийната им принадлежност. Толкова години се съобразявах да няма разцепление в ГЕРБ, нека сега хората сами да преценят кой какъв е. В крайна сметка човек има право и на личен избор", коментира бившият областен управител на Пловдив.

Здравко Димитров допълни, че очаква подкрепа от недоволните от сегашното управление на Пловдив, което според него не е "обърнато с лице към хората". До края на август пък ще бъдат ясни шестимата кандидати за районни кметове и ще бъде изготвена пълната листа с 51 имена на кандидати за общински съветници в местния парламент. На местна почва ДСБ и СДС са готови да застанат зад кандидатурата на Здравко Димитров заради десните му политически възгледи и неодобрението на Реформаторския блок към управлението на кмета Иван Тотев. Но окончателните решения дали да застанат зад доскорошния ГЕРБ-ер или РБ ще издигне свой общ кандидат в Пловдив, се очаква да бъде взето в партийните централи в столицата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование