Бизнесмен опакова кипарис с чувал за отпадъци - иглички падали върху масите в ресторанта му

Бизнесмен надяна чувал за боклук на кипарис, защото игличките на растението падали върху масите в кръчмата. За това сигнализира Любомир Божков в рубриката "Моята новина" на Нова телевизия.

"Днес се натъкнах на изключително изобретателен начин да се унищожи вековен кипарис на южния плаж, без да се попада под ударите на закона. Дървото ронело иглички върху масите на бизнесмена и му гонело клиентите. Миналата година се опитал да го унищожи с нафта, но не успял. Тази година, с разрешение на служител, който навярно е бил корумпиран, го е облякъл с черен найлон", пише той и пита: "Колко, мислите, ще издържи този кипарис в пълна тъмнина и нагряван от слънцето до 60-70 градуса?". Подобни, но други хитри способи, се виждат навсякъде в града, обяснява той.

Мъжът отбелязва, че близо 20 години посещава Несебър по няколко пъти в годината и не е виждал друг град, в който така варварски общинската администрация да се отнася към растителността. "Правил съм снимки, писал съм до общината, но нещата продължават и досега", обяснява Божков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл