Слух: Kметът на Сандански си купил гръцки остров. Той: Глупости на Яне Янев!

Кметът на Сандански Андон Тотев от няколко дни е собственик на гръцки остров в Егейско море с площ от 3,2 кв.км, гръмнаха слухове в курортния град. Сумата, която изръсил за най-новата си придобивка, възлиза на 17,2 млн. евро – пари, спестени най-вероятно от заплати и пенсии, говори се упорито в Сандански. Клюката е сред най-коментираните по кафенетата и заведенията в курортния град, пише viaranews.com.

Новината за това, че български кмет купува гръцки остров, се разнесе и във вчерашния брой на местен всекидневник на южната ни съседка. По повод пикантното разкиртие Андон Тотев коментира: „Това са пълни глупости, които се разпространяват от кандидата за кмет на Сандански от РЗС Яне Янев. Какви ли още глупости ще изговори, какво ли още ще изплюва по мой адрес?”, лаконичен бе Тотев. Той е трети мандат кмет на Сандански, като по неофициални данни състоянието му се оценява на 57,3 млн. евро.

72-годишният кмет наскоро обяви кандидатурата си за четвърти пореден мандат. Основният му мотив вероятно е предстоящото изпълнение през 2016 г. на апетитния крупен проект за водния цикъл в града, спечелил безвъзмездно финансиране от ЕС по ОП „Околна среда“ за 52 млн. лв. Както в. „Вяра” писа преди дни, Андон Тотев държи първото място по богатство и сред кметовете в Пиринско с „официално спестени” близо 100 000 лв. само през изминалата 2014 година. В подадената декларация пред Сметната палата на страната Андон Тотев уточнява, че грандиозната сума на „спестените” средства е изцяло от заплати и пенсии и те са на сигурно съхранение в банка. Съпругата му София Тотева пък е със спестени пари в размер на 56 723 лв., разпределени на съхранение в две различни банки.

Опонентът му пък Яне Янев също се кандидатира за кмет на Сандански и с новината хвърли в потрес местните хора. Санданчани припомнят, че около името на Янев се вдигнаха доста скандали за това, че той не плаща на застъпниците си по време на избори. Преди години много хора, ангажирани с партията му РЗС, се оплакаха, че не са получили парите си като застъпници, а лидерът на партията в Благоевград Илия Трунгов подаде оставка, разочарован от поведението на шефа си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете