Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Слаба избирателна активност на президентските избори в Северна Македония

Бракуват агнешко с нечетлив печат Агенцията по храните проверява магазините в цялата страна

Велики пилоти с покана за рали „България”

17 души дариха кръв навръх Цветница в Търново Акцията бе организирана за поредна година в неделното училище на църквата "Св.Никола"

Над 100 рисувани чадъра от децата на ЦЛТРДБ вече са част от вдъхновяващата арт инсталация

Нападнаха лидера на водещата опозиционна партия в Турция (ВИДЕО)

Задържаният за убийството в Лозенец е бившият депутат от СДС Николай Христов, шеф на фонда за научни изследвания

57-годишният мъж, който е арестуван за убийството в столичния квартал Лозенец на 14 юли, е шефът на фонда за научни изследвания (ФНИ) Николай Христов, научи „Труд“.

Христов е роден на 4 февруари 1958 г. във Враца. Завършил е философия в Софийски университет. Специализирал е икономика в Университета за национално и световно стопанство.

Бил е заместник-председател на Координационния съвет на СДС във Враца от 1990 до 1992 г. Член на Радикалдемократическата партия от 1991 до 1996 г. Политически секретар на РДП от 1993 до 1996 г. Член на Демократическата партия от ноември 1996 г. Член на Върховния партиен съвет на Демократическата партия от ноември 1996 г. Член на Централното бюро на ДП от декември 1996 г. Заместник-председател на ДП от март 2000 г.

Бил е депутат в ХХХVІ, ХХХVІІ и ХХХVІІІ Народно събрание.

Не е известно убийството да е свързано с дейността му във фонда.

Два дни преди инцидента в Лозенец „Труд“ писа за установени нарушения във ФНИ.

Неправомерно и нецелесъобразно харчене на държавни пари, наемане на хора и фирми, които да извършват една и съща работа, нарушение на правилата за обществените поръчки. Това са само част от установените нарушения във Фонда, установени от одитна проверка за периода 1.01.2013-31.12.2014 г.

Новият управител на фонда Николай Христов е сключвал цял куп граждански договори с външни лица, които да изпълняват работата на вече назначени във фонда хора.

Същевременното просветното министерство, вместо да вземе бързи мерки, пусна декларация срещу критичните публикации за ФНИ.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.