Утре отново ще е горещо, температури до 35°

През нощта ще бъде ясно, а утре отново слънчево, около и след обяд горещо. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България умерен източен вятър. Максимални температури между 30° и 35°, в крайните югозападни райони до 38°, в София 30°-31°. Това съобщи Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщава Фокус.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, след обяд умерен изток-североизточен вятър. Максимални температури 25°-28°. Температура на морската вода ще е от 24° по северното до 27° по южното крайбрежие. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала. Над планините също ще бъде слънчево. Ще духа умерен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – 18-19°.

До края на седмицата времето ще бъде предимно слънчево. В следобедните часове над планинските райони ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от изток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в неделя с градус-два по-високи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето