Г-жо Ангелкова, министър на Тома Белев ли сте?

На 23 януари 2019 да почерпят

Мултикулти извращения на номинациите за „Оскар“ Етнически квоти и политически послания с “Черната пантера” и “Зелената книга”

ЕК алармира за БГ гражданството (обзор) Институцията е обезпокоена от схемите за предоставяне на паспорти срещу инвестиции

Палестинец е убит след израелска въздушна атака в Газа

Комисията одобри Преспанския договор, утре влиза в гръцкия парламент

Би Би Си: Дейвид Бауи е най-великият артист на ХХ век За най-велик лидер на ХХ век е избран Нелсън Мандела

Африка спасява Пирин с подписи, събрани от „зелените“ Преброяване на „еколозите” поиска бизнесът

Майк Помпео: Очаквам напредък в ядрените преговори със Северна Корея

Американският заместник-държавен секретар Уес Мичъл подаде оставка

ВМРО предлага: Доброволни отряди срещу циганската престъпност Настояват за „Данък лукс” и преизчисляване на старите пенсии

Водолази търсят потънало 15-годишно момче във водите на микроязовир край Пловдив Детето отишло да се пързаля върху замръзналия водоем, който се пропукал и го погълнал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 януари 2019

Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Нови спекулации около Людмила Живкова – била ли е убита заради таен проект?

Людмила Живкова е била убита заради таен проект, наречен „Звездна карта“. Неговата цел е била в България да се съберат най-надарените деца от цял свят, които в обозримо бъдеще да се превърнат в световен елит. Това твърди бившият й помощник Стефан Симеонов. Пред TV7 Костадин Чакъров, бивш съветник на Тодор Живков заяви, че дъщерята на диктатора наистина е имала идеи, които са били неразбираеми за социалистическия елит и се е стремяла да промени света, но определи твърдението за съществуване на т. нар. „Звездна карта“ като глупост.

„Кой е този Стефан Симеонов, който твърди, че е бил сред съратниците на Людмила? Аз не го познавам. Бяхме само трима, които работехме с нея, но такъв човек нямаше сред нас. Няма и такава карта. Людмила беше феномен. Тя искаше с цялата си енергия да „монтира“ духовност, т.е. други ценности в този груб след войната свят. Людмила се съпротивляваше срещу всичко партийно, което носеше белези на принуда, на класовост и т.н. Като учен проявяваше интерес към будизма, исляма и към християнските ценности. През 80-те години тя казваше, че всички говорят за военно, политическо, икономическо, но никой не обелва и дума за единно духовно пространство, а се заражда конфликт на цивилизациите на религиозна основа. Вижте, колко е била предвидлива!“, заяви Чакъров. Той подчерта, че Живкова е търсела допирни точки между различните култури.

„С Асамблеята на мира тя искаше да обедини душите на младите хора. Искаше да им помогне да си подадат ръка и към политиката да се прибави тази нова ценностна система. Не е вярно, че КГБ я е убило. Тя си отиде от този свят през 1981 г. Тогава бяхме на посещение в Москва. Людмила защити нашата история, т.е. говори за 1300-годишнината на България. Тезата, която разви там бе, че е време да се откажем от комунистическата диверсия в културата. Не може да има автомати в културата. Тя пое много трудно дело, заради което не я обичаха консерваторите, т.е. тези, които искаха да чуят онези 100 думи, които бяха овладели в разни школи и курсове. Семейството на Брежнев обаче я прие много радушно. Никой не й пречеше“, каза още съветникът на Тато.

Той разкри, че Людмила Живкова е искала да създадем гигантски център по богословие към Рилския манастир и там да има модерно обучение на млади духовници.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.