Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Нови спекулации около Людмила Живкова – била ли е убита заради таен проект?

Людмила Живкова е била убита заради таен проект, наречен „Звездна карта“. Неговата цел е била в България да се съберат най-надарените деца от цял свят, които в обозримо бъдеще да се превърнат в световен елит. Това твърди бившият й помощник Стефан Симеонов. Пред TV7 Костадин Чакъров, бивш съветник на Тодор Живков заяви, че дъщерята на диктатора наистина е имала идеи, които са били неразбираеми за социалистическия елит и се е стремяла да промени света, но определи твърдението за съществуване на т. нар. „Звездна карта“ като глупост.

„Кой е този Стефан Симеонов, който твърди, че е бил сред съратниците на Людмила? Аз не го познавам. Бяхме само трима, които работехме с нея, но такъв човек нямаше сред нас. Няма и такава карта. Людмила беше феномен. Тя искаше с цялата си енергия да „монтира“ духовност, т.е. други ценности в този груб след войната свят. Людмила се съпротивляваше срещу всичко партийно, което носеше белези на принуда, на класовост и т.н. Като учен проявяваше интерес към будизма, исляма и към християнските ценности. През 80-те години тя казваше, че всички говорят за военно, политическо, икономическо, но никой не обелва и дума за единно духовно пространство, а се заражда конфликт на цивилизациите на религиозна основа. Вижте, колко е била предвидлива!“, заяви Чакъров. Той подчерта, че Живкова е търсела допирни точки между различните култури.

„С Асамблеята на мира тя искаше да обедини душите на младите хора. Искаше да им помогне да си подадат ръка и към политиката да се прибави тази нова ценностна система. Не е вярно, че КГБ я е убило. Тя си отиде от този свят през 1981 г. Тогава бяхме на посещение в Москва. Людмила защити нашата история, т.е. говори за 1300-годишнината на България. Тезата, която разви там бе, че е време да се откажем от комунистическата диверсия в културата. Не може да има автомати в културата. Тя пое много трудно дело, заради което не я обичаха консерваторите, т.е. тези, които искаха да чуят онези 100 думи, които бяха овладели в разни школи и курсове. Семейството на Брежнев обаче я прие много радушно. Никой не й пречеше“, каза още съветникът на Тато.

Той разкри, че Людмила Живкова е искала да създадем гигантски център по богословие към Рилския манастир и там да има модерно обучение на млади духовници.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.