На 22 август 2018 да почерпят

Кралев пожела пълна зала на гимнастичките

Български лекари спасиха мъж с имплантиране на аортна клапа през бедрото

Военен хеликоптер „Кугър” прекъсна електропровод край град Стамболийски

Втори фалит на застраховател очаква опозицията Спецслужбите съобщили на премиера Бойко Борисов, че има сериозен проблем в сектора

Кремъл отрича твърденията на „Майкрософт“ за руски предизборни кибератаки в САЩ

91 000 учители излизат на протест Искат да запазят авторитета на професията

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 август 2018

Доминик Рааб: През октомври ще бъде възможно сключване на договор с ЕС за Брекзит

До $150 000 награда за заловен престъпник дава Москва

По-ниски данъци за празни жилища Предлагат стимули за собствениците да ги дават под наем

Разширяват пакета на НЗОК Новите дейности ще се гарантират от НРД за 2019 г.

Владимир Савов поема временно поста на Ралица Агайн в КФН

Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Конете на Седемте рилски езера ще движат само по график

График по какви маршрути, на каква надморска височина и по колко коня дневно за съответния участък могат да се придвижват в района на Седемте рилски езера през лятото изготвили от националния парк „Рила“, съобщи главният инспектор в дирекцията Стефан Кирилов.

През натоварения август, когато при второто езеро разпъват своя лагер дъновистите и те карат багаж с коне, са определени 13 маршрута, по които могат да минават четириногите таксита. Районът на Седемте рилски езера не е включен като място за конен туризъм, тъй като е над 2000 м надморска височина, каза инспекторът. Коне със самар е разрешено за Бялото братство в дните от 17 юли до 30 август 2015 г. Разрешено е обаче да се използват най-много до 20 коня дневно.

Не се допуска бивакуването на животните, използвани за обслужване на палатковия лагер на дъновистите, забранена е и пашата на коне извън определените за паша на домашни животни и ползване на сено на територията на националения парк „Рила“. Ограниченията са, за да не се тъпче тревата и да не се разрушавата туристическиет пътеки по циркуса.

Коняри превозвачи качват всяко лято по около 100-150 коня на Седемте езера още в средата на юли. Таксата е по 20 или 30 лева за курс – според дължината на маршрута,теглото на товара и багажа, който изкарват и др. Десетки са глобите, които инспекторите съставят на конярите за нарушения, десетки са и съдебните дела, които те водят с НП „Рила“ след наложени санкции, които не искат да платят „пожизнено“. Превозът на багаж и туристи с МПС в границите на национален парк „Рила“ в посока Седемте рилски езера е забранено на 100%, припомнят от дирекцията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.