На 26 април 2019 да почерпят

Пиенето на алкохол подобрява паметта

Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

Конете на Седемте рилски езера ще движат само по график

График по какви маршрути, на каква надморска височина и по колко коня дневно за съответния участък могат да се придвижват в района на Седемте рилски езера през лятото изготвили от националния парк „Рила“, съобщи главният инспектор в дирекцията Стефан Кирилов.

През натоварения август, когато при второто езеро разпъват своя лагер дъновистите и те карат багаж с коне, са определени 13 маршрута, по които могат да минават четириногите таксита. Районът на Седемте рилски езера не е включен като място за конен туризъм, тъй като е над 2000 м надморска височина, каза инспекторът. Коне със самар е разрешено за Бялото братство в дните от 17 юли до 30 август 2015 г. Разрешено е обаче да се използват най-много до 20 коня дневно.

Не се допуска бивакуването на животните, използвани за обслужване на палатковия лагер на дъновистите, забранена е и пашата на коне извън определените за паша на домашни животни и ползване на сено на територията на националения парк „Рила“. Ограниченията са, за да не се тъпче тревата и да не се разрушавата туристическиет пътеки по циркуса.

Коняри превозвачи качват всяко лято по около 100-150 коня на Седемте езера още в средата на юли. Таксата е по 20 или 30 лева за курс – според дължината на маршрута,теглото на товара и багажа, който изкарват и др. Десетки са глобите, които инспекторите съставят на конярите за нарушения, десетки са и съдебните дела, които те водят с НП „Рила“ след наложени санкции, които не искат да платят „пожизнено“. Превозът на багаж и туристи с МПС в границите на национален парк „Рила“ в посока Седемте рилски езера е забранено на 100%, припомнят от дирекцията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.