Тайсън Фюри без секс три месеца

Мащабни протести срещу скъпите горива във Франция Организаторите раздават брошури с планираните блокади, за да не страдат гражданите

Морският бранш скочи срещу обществена поръчка за спасителни кораби

„Антикорупция“ поиска отнемане на имущество за 2,3 млн. лева от Трайчо Трайков

Училището в Черноморец опасно за децата Омбудсманът на Бургас: Има нужда от спешен ремонт

Поставят къщичките за Коледно-новогодишния базар в Благоевград

Русия призова САЩ да прекратят „окупацията“ на зоната около бежанския лагер Рукбан в Южна Сирия

Условна присъда за пиян ученик, убил кмет на пътя

Над 6000 бебета у нас се раждат преждевременно 91 новородени са минали за 11 месеца през отделението по Неонатология към болницата в Търново, спасено е бебе с тегло 900 грама

Льов: Младите имат голям потенциал

330 лв. за коледни подаръци ще заделят любителите на онлайн шопинга Най-често даряваме дрехи и козметика

Сбогуването с Краля

Кметът на София отиде на работа с градския транспорт

Мъри: България все още е затворена страница

Варна с награди за дигитално училище, спорт и младежки политики

Конете на Седемте рилски езера ще движат само по график

График по какви маршрути, на каква надморска височина и по колко коня дневно за съответния участък могат да се придвижват в района на Седемте рилски езера през лятото изготвили от националния парк „Рила“, съобщи главният инспектор в дирекцията Стефан Кирилов.

През натоварения август, когато при второто езеро разпъват своя лагер дъновистите и те карат багаж с коне, са определени 13 маршрута, по които могат да минават четириногите таксита. Районът на Седемте рилски езера не е включен като място за конен туризъм, тъй като е над 2000 м надморска височина, каза инспекторът. Коне със самар е разрешено за Бялото братство в дните от 17 юли до 30 август 2015 г. Разрешено е обаче да се използват най-много до 20 коня дневно.

Не се допуска бивакуването на животните, използвани за обслужване на палатковия лагер на дъновистите, забранена е и пашата на коне извън определените за паша на домашни животни и ползване на сено на територията на националения парк „Рила“. Ограниченията са, за да не се тъпче тревата и да не се разрушавата туристическиет пътеки по циркуса.

Коняри превозвачи качват всяко лято по около 100-150 коня на Седемте езера още в средата на юли. Таксата е по 20 или 30 лева за курс – според дължината на маршрута,теглото на товара и багажа, който изкарват и др. Десетки са глобите, които инспекторите съставят на конярите за нарушения, десетки са и съдебните дела, които те водят с НП „Рила“ след наложени санкции, които не искат да платят „пожизнено“. Превозът на багаж и туристи с МПС в границите на национален парк „Рила“ в посока Седемте рилски езера е забранено на 100%, припомнят от дирекцията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.