БСП-Видин издига за втори мандат сегашния кмет Герго Гергов

БСП във Видин застава категорично зад кандидатурата за втори мандат на сегашния кмет на областния град Герго Гергов. Това обяви лидерът на общинската организация на левицата Пламен Трифонов.

"Гергов получи много добра оценка за своята работа. Той е с най-много номинации на провелите се 70 събрания на основните партийни организации. 57 са номинирали сегашния градоначалник. Гергов е кандидата, за когото ще работим и за когото ще гласуваме", обясни Трифонов. Той поясни, че в края на месец август предстои конференция на БСП, която трябва да утвърди кандидатите си за общински съветници и за кметове в населените места във Видинско. Без съмнение форумът ще обяви Гергов за свой кандидат. В негова подкрепа ще работи и коалиационният партньор ЗС "Ал.Стамболийски".

Пламен Трифонов обясни пред журналисти, че според устава на БСП, Националният съвет на партията трябва да се съобрази и утвърди решенията на предстоящата конференция. Затова от видинското БСП изключват варианта да им бъде спуснат някой друг човек, парашутист за кандидат-кмет на Видин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини