Трибуна “Сираков” на стадиона в Перм

Първодивизионният руски клуб “Амкар” кръсти един от секторите на своя стадион в Перм на името на Захари Сираков. Трибуната “Звезди” занапред ще се казва трибуна “Сираков”. Българският играч на тима сложи край на футболната си кариера това лято след 12 години в “Амкар”. Той бе поканен на домакинския мач от І кръг на новото руско първенство срещу “Краснодар” (0:1), където му бе оказана специалната чест.

“Чувах, че феновете имат такава идея, но не вярвах, че ще се реализира - коментира Сираков. - За мен беше изненада. Дори българските ми приятели в отбора Жоро Пеев и Петър Занев не ми казаха нищо. Мълчали са, за да се получи запомнящо се събитие. Още не мога да повярвам и да изразя благодарността си. Даже се разплаках...”
Сираков ще учи в България за треньор и след като вземе диплома, може да се върне в Перм и да започне работа в “Амкар”. Той вече е имал предварителни разговори с ръководството на руския клуб. Отбори от Казахстан и от България са опитвали да го убедят да продължи да играе, но напразно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ