Водолази откриха удавеното дете в Дунава

Водолази откриха за по-малко от половин час удавеното дете в Дунава край Конския плаж в Русе, съобщиха от полицията. Тялото на 13-годишния С.А. било намерено на около 5 метра от мястото, където изчезнал.

Момчето потъна в реката към 20 часа вечерта във вторник, след като влезе да се къпе в реката с негова връстница. Издирването му продължи през целия ден с катер на Гранична полиция. Водолазите са поискани от РД "Пожарна безопасност и защита на населението", уточниха от ОДМВР в крайдунавския град.

От сутринта десетина близки на семейството са обикаляли с часове по крайбрежието на Дунава, за да търсят момчето. Пред "Труд" роднини обясниха, че С.А. не можел да плува. Предния ден той бил в обща компания на рожден ден и вечерта заедно с две момичета решили да отидат до Дунава.

На Конския плаж им хрумнало да се окъпят в реката и момчето влязло с една от приятелките си във водата. Тя изскочила след броени минути на брега и когато се обърнала да го потърси, го видяла да маха с вдигнати ръце над реката и после го изгубила от поглед.

Това е първата жертва на Дунава от началото на лятото. Преди 2 г. на същото място пред очите на майка си се удави друго 12-годишно дете, което влязло да се къпе с нея в реката. Дунава е забранен за къпане, а на Конския плаж има специално поставена табела, напомниха от общината.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини