Назначават нов шеф на Фонд "Научни изследвания"

МОН ще предприеме нормативно установените процедурни действия за назначаване на нов управител на Фонд "Научни изследвания". Това съобщават от министерството във връзка с това, че управителят на ФНИ Николай Христов е задържан за убийство.

След съгласуване на кандидатурата с Изпълнителния съвет на Фонда, министърът на образованието и науката ще определи и сключи договор за управление с новоизбрания управител, съобщават от МОН.

"МОН е длъжно да поясни, че от информацията, с която разполага до този момент, повдигнатото обвинение срещу Николай Христов не е свързано с дейността и функционирането на Фонд "Научни изследвания", разграничиха се от министерството.

Припомняме, че управителят на Фонд "Научни изследвания" към МОН Николай Христов е задържан за убийство.

Прокуратурата уточнява, че на 14. 07. 2015 г. около 18.40 ч. в гр. София, на ул. "Цанко Церковски" 13, е извършено убийство на К. И. на 55 г. Същият е бил прострелян смъртоносно в областта на дясното око.

При неотложните процесуално-следствени действия, които се ръководят от прокурор от СГП, е задържан Николай Христов - управител Фонд "Научни изследвания" към Министерството на образованието и науката.

Христов е с повдигнато обвинение за умишлено убийство - чл. 115 от НК. На 15.07. 2015 г. с прокурорско постановление той е задържан до 72 ч., а на 17. 07. 2015 г. Софийски градски съд взе на Христов мярка за неотклонение "Задържане под стража". Разследването по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини