Криминална история на 1800 години се заплете Тройно убийство е извършено при готско нападение над Филипопол

Цвета Караянчева: Всички ценители на майсторството на Светлин Русев ще съхранят искреното си уважение към приноса му за развитието на изкуството

Вандали поругаха изложбата „За буквите” в центъра на София

Варна показва съкровищата си

Как Тръмп тласка света в ръцете на Путин

Барние прикани Великобритания да приеме споразумение за върховенството на Съда на ЕС

Кметът на Монтана стана чирак-резбар

Румен Петков: Светлин Русев ще остане с написаното, изреченото, нарисуваното в душите и в сърцата ни, в България и в света

Пленкович: Това посещение е крачка напред за сътрудничеството ни, благодаря на Борисов

Здравната каса вече покрива два нови медикамента за лечение на множествена склероза

Вандал повреди с метален стълб картината на Репин “Иван Грозни убива сина си”

Премиерът Борисов: Със загубата на Светлин Русев България загуби един от мъдреците си

Академик Светлин Русев пред „Труд“: Живеем в пиеса на абсурда, за която сами избираме актьорите

Почина Светлин Русев

Десетки мигранти загинаха при бягство от нелегален затвор в Либия

Поскъпването на тока от 1 август – по-малко

Новите цени на тока, които ще обяви след свое заседание на 31 юли Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), ще бъдат по-ниски от онези, които трябваше да влязат в сила на 1 юли. Това заяви вчера председателят на КЕВР Иван Иванов.

Предишното предвиждане за цените предполагаше средно поскъпване на тока за битовите клиенти от порядъка на 1,6%, като най-ниско беше в Западна България, а най-високо – в Североизточна. За тока на свободния пазар обаче цената на електроенергията трябваше да поскъпне с около 20% заради добавката „Задължение към обществото“.

Вчера Иванов обясни, че ако в петък „Държавен вестник“ публикува приетите на второ четене промени в Закона за енергетиката, КЕВР още в понеделник ще почне да пресмята новите цени, които ще влязат в сила от 1 август.

С промените на закона се създаде фонд “Сигурност на електроенергийната система”. Той ще управлява средствата за компенсиране на недостига за покриване на разходите, извършени от НЕК. Производителите на електрическа енергия ще правят вноски във фонда в размер на 5% от ежемесечните си приходи от продадена електрическа енергия без ДДС. По повод фонда Иванов коментира, че създаването му няма да натовари финансово Енергийния системен оператор и ЕРП-тата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.