68% от британците не искат страната им да участва в изборите за ЕП

Емил Миланов, консул в Индия: Установихме връзка с осем български граждани в Шри Ланка

Започва Страстната седмица

Пендаровски води с минимална разлика след първи тур на президентския вот в Македония

Владимир Зеленски води убедително на президентските избори в Украйна

Времето се затопля

На 22 април 2019 да почерпят

Краят на евтините коли Малките модели скоро ще бъдат изместени от устрема на производителите към електромобили

Меркел заслужава висш пост в ЕС, смята Юнкер Канцлерката била произведение на изкуството

Сергей Меркюри и Никеца Джагър разтърсиха „Гласът на България“

Стево Пендаровски печели първия тур от президентските избори в Северна Македония, по първоначални данни

Да си купиш „Артекс” за 2 милиона лева Съдружник на Прокопиев дал $1,2 млн. за небостъргача, “Капитал” пробва да превземе “Артекс”

Задържаха микробус, превозвал експлозивите за атентатите в Шри Ланка

Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Поскъпването на тока от 1 август – по-малко

Новите цени на тока, които ще обяви след свое заседание на 31 юли Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), ще бъдат по-ниски от онези, които трябваше да влязат в сила на 1 юли. Това заяви вчера председателят на КЕВР Иван Иванов.

Предишното предвиждане за цените предполагаше средно поскъпване на тока за битовите клиенти от порядъка на 1,6%, като най-ниско беше в Западна България, а най-високо – в Североизточна. За тока на свободния пазар обаче цената на електроенергията трябваше да поскъпне с около 20% заради добавката „Задължение към обществото“.

Вчера Иванов обясни, че ако в петък „Държавен вестник“ публикува приетите на второ четене промени в Закона за енергетиката, КЕВР още в понеделник ще почне да пресмята новите цени, които ще влязат в сила от 1 август.

С промените на закона се създаде фонд „Сигурност на електроенергийната система“. Той ще управлява средствата за компенсиране на недостига за покриване на разходите, извършени от НЕК. Производителите на електрическа енергия ще правят вноски във фонда в размер на 5% от ежемесечните си приходи от продадена електрическа енергия без ДДС. По повод фонда Иванов коментира, че създаването му няма да натовари финансово Енергийния системен оператор и ЕРП-тата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.