Половината туризъм на Гърция е в сивия сектор

Има вероятност всяко второ място за настаняване на туристи в Гърция да бъде нелегално, сочи инспекция на Асоциацията на гръцкия туристически бизнес, цитирана от "Катимерини". Резултатите от проверката на асоциацията са представени пред гръцките министерства на икономиката на туризма и на финансите.

Шефът на асоциацията Александрос Ламнидис заявява, че общо 2000 проверки, направени през последните два месеца на онлайн резервациите, дават основания за подозрения, че повече от 1000 от местата работят без лиценз. По-голямата част са апартаменти, вили и луксозни имоти, които си осигуряват клиенти чрез популярни системи за онлайн резервации. В някои случаи тези туристически места за настаняване осъществяват приход от около 1000 евро на седмица, без да трябва да плащат данъци. Глобата, която се налага за нелегално настаняване на туристи, предвидена от гръцките органи, може да стигне 50 000 евро.

Снощи се очакваше гръцкият парламент да гласува нова серия от законодателни промени, договорени с кредиторите, за да се преговаря за третата спасителна програма. В навечерието на вота премиерът Алексис Ципрас предприе офанзива срещу вътрешнопартийната опозиция, предаде GRReporter. Премиерът обвини бившия си финансов министър Янис Варуфакис, министър Панайотис Лафазанис и шефката на парламента Зои Констандопулу, че критикуват действията му, без да имат алтернативен план. Ципрас показа, че е решен да стигне до изборите като водач на партията си и както подчертават правителствени източници пред iefimerida.gr, "не се притеснява, че няма да се съберат необходимите 120 депутати, очакването е за по-добър резултат от 123-те гласа "за" от миналата седмица".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят