Тир със соцбира по левче чака червените на Бузлуджа

Традиционният събор на социалистите на Бузлуджа тази година ще има особена атракция. Кенчета със специално соцпиво, брандирано и произведено в български пивовар по повод на тържествата, ще радва членовете и симпатизантите на БСП.

Националният събор под Чинията по повод годишнината от учредяването на социалистическото движение е насрочен за 1 август. Червените активисти започват да се събират в хижите около легендарната поляна още на 31 юли привечер.
Специалната соцбира ще бъде на изключителната цена от 1 лев за кенче, уточниха още високопоставени източници от "Позитано" 20. Така наред с официалната част по аплодирането на номинираните за кандидати за кметове, социалистите ще имат и партийна бира за разхлада и наздраве, пише "Стандарт".

Номинациите за кметове и общински съветници продължават в структурите на БСП и този уикенд. В събота е насрочена конференцията на столичните социалисти, които трябва да гласуват кандидата си от 15 номинации.

Според прогнозите още в началото на заседанието в 9.00 сутринта се очаква своеобразен "дъжд от отводи" за кметската надпревара. На финала червените в София ще избират между проф. Михаил Мирчев, Георги Кадиев и Борис Цветков. Предварителните нагласи сочат, че кандидатът на БСП за жълтите павета вероятно ще е точно проф. Мирчев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини