Борисов на срещата с Могерини: България е сред най-засегнатите от миграционния натиск (Снимки)

„България е сред най-засегнатите държави от миграционния натиск и в условията на увеличения поток доказваме, че надеждно охраняваме външната граница на ЕС“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, цитиран от правителствения пресцентър.

По думите на премиера присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство ще е ясен сигнал за единство на ЕС в борбата срещу тероризма и нелегалната миграция.

„Не трябва да позволяваме пропукване на сигурността на нито една граница, на територията на нито една държава в ЕС“, допълни министър-председателят като изтъкна важността на това външната политика и политиката за сигурност на ЕС да бъдат единни.

По време на срещата Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност и министър-председателят обсъдиха и ситуацията в Гърция. Премиерът посочи, че поддържането на финансова стабилност и разумна бюджетна политика са правилният избор и развитието на ситуацията е доказателство за това.

Министър-председателят представи на г-жа Могерини данните за събраните допълнително приходи в бюджета, в резултат на предприетите действия за ограничаване на корупцията и контрабандата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини