Камера на КАТ засне четири пъти моторист да кара на задна гума със 180 км/ч

Само в рамките на седмица, в дните от 13 до 19 юли, са заснети 1200 нарушители на Закона за движение по пътищата. Случаите на шофиране с превишена скорост в столицата са засечени от стационарните камери, монтирани на Телевизионната кула и на Околовръстния път, след пътен възел „Бояна”. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

При най-фрапиращия случай скоростта на превозното средство била със 100 км/час над максимално разрешената за участъка. Моторист е засечен четири пъти да преминава по пътното платно, движейки се само на задна гума със 180 км/час, при позволени 80 км/час. Със същата камера е установен и джип, който преминава със 170 км/час - скорост, надвишаваща с 90 км/час ограничението.

Общо шестима са водачите, засечени през седемдневния период да преминават пред обсега на камерите със скорост, надвишаваща с над 50 км/час допустимата, обозначена за пътния участък. Нарушителите ще бъдат уведомени по съответния ред, предстои да бъдат отнети свидетелствата им за управление на МПС. На останалите ще бъдат наложени глоби.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини