Борисов: Стриктното спазване на санкциите генерира финансови загуби в България

Iтриктното спазване на санкциите на Европейския съвет генерира финансови загуби в България. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на Годишната среща на министър Даниел Митов с посланиците на Република България, предаде Фокус.

"Имахме среща час и половина с г-жа Могерини. България се представя като един от най-големите и дисциплинирани членове на ЕС и НАТО. Винаги в годините назад, съм настоявал да съдите по делата на всяка държава, премиер и министър. Нищо по-добре от фактите не говори за една правилна политика. При един толкова многообразен парламент и съседи, в които се генерира нестабилност, е много важно България да бъде фактор на стабилност и компромис в региона. Всички знаем, колко трудно се прави правителство в Турция, всички знаем, че оттатък Черно море е Крим, Украйна", заяви Борисов. Той посочи, че дори и в Сърбия, да не говорим за Босна и Херцаговина, проблемите не са малки.

"България беше лоялен член и подкрепи ЕК. Нашите загуби от стриктното спазване на санкциите на Европейския съвет генерира финансови загуби в България. Спазвайки общата воля на ЕС, България ще се нареди сред страните, които приехме трите основни инфраструктурни проекта. Когато казахме, че спазваме стриктно третия либерализационен пакет, и спряхме "Южен поток", партньорите от НАТО ни разбраха. България проявява лоялност и дисциплина и отива на пряка конфронтация с Русия. Натискът, който има от констрасанкциите е само в България", каза още Бойко Борисов.

Очаквайте подробности.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини