Възстановиха движението през „Капитан Андреево“ и „Лесово“

Япония разшири търсенето на падналия изтребител F-35

Нов мощен циклон удари Мозамбик

Жертви и над 10 ранени при верижна катастрофа в САЩ (ВИДЕО)

Путин стана доктор хонорис кауза на Пекинския университет

Спряха преминаването през „Капитан Андреево“ и „Лесово“ заради проблеми със системата Пунктовете не обслужваха автомобили час и половина

Руското МВнР: ЕС ще остане най-важният партньор на Русия

Японският император се показа за последен път официално пред публика

Безплатни ваксини на деца поставят в 4 болници в София

Българка продаде картина за €10 000 на човек на Обама Любена Фокс е опозиция на консуматорския свят

1300 мигранти избягаха от център за задържане в Мексико

Валентина Александрова – нежната струна на „Филхармонията и Криско“

Шефът на полицията на Шри Ланка подаде оставка

Две момчета спасиха куче от водите на Тунджа

Експерт на ООН: Имаме 12 години да предотвратим климатичната катастрофа

Федерика Могерини: България е на кръстопът

В момента България се намира на кръстопът заради географското си положение и предизвикателствата, пред които е изправена. Това каза върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини по време на Годишната среща на министър Даниел Митов с посланиците на Република България, съобщи Фокус.

„Благодаря за поканата, оценявам я високо. Това е много специално посещение за мен, защото има огромно значение да се направи тясна връзка с всички държави-членки. В момента България се намира на кръстопът заради географското си положение и предизвикателствата, пред които е изправена. Това не са предизвикателства на страната, а на Европа“, заяви Могерини.

По думите й, нуждата от силна и обединена Европа не е била по-ясно очертана, отколкото днес.

„Никоя страна не може да се чувства достатъчно голяма и силна, за да се справи сама. ЕС има потенциал да бъде световна сила. Това може да звучи доста парадоксално. Имаме вътрешни и външни трудности по границите си, но ако сме заедно, можем да сме двигател в региона ни и съседите си. Единството често липсва в политиките и нагласите ни. Често Европа забравя за самото значение на съществуването си. Искаме да се уверим, че върховенството на закона се гарантира“, допълни Могерини.

„Да работим заедно е единственият начин, по който можем да служим на националните си интереси. Ако мислим стратегически, нашата картина може да бъде само европейска. Единството ни често се изправя през изпитания. Пример е Украйна, Русия, които залагат на разединение в нашия съюз. Ние обаче доказваме, че можем да се концентрираме върху интересите си“, смята Могерини.

Тя добави, че трябва да се инвестира в единство. „Това е единственият начин, по който можем да постигнем устойчиво единство. Ние сме нова комисия, започнахме работа преди 9 месеца“, каза още Федерика Могерини.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.