Преди детската „Евровизия” БНТ показва даровити малки певци

Три месеца преди домакинството си за детската “Евровизия” БНТ ще покаже едни от най-даровитите ни малки певци. Това ще се случи в предаването “Неочаквано през ваканцията”, което започва на 3 август. През най-жежкия месец държавната телевизия ще излъчи 8 концерта от по 30 минути - всеки понеделник и четвъртък от 10 ч, които ще се повтарят сутрин в събота и неделя. Водещи на детското шоу ще са Драгомир Драганов и 14-годишният Мартин Йорданов, носител на десетки награди от песенни конкурси у нас и в чужбина. Музикалните изпълнения са снимани на лятната естрада в Борисовата градина.

Ще покажем гордостта на музикалните школи от цялата страна, които са печелили признания и медали от цял свят, обясни Драго Драганов пред “Труд”. С най-малката от участниците - 6-годишната Мира Пуйкова от Русе, той ще направи и дует.

Тези концерти нямат нищо общо с кастингите за избор на представител на България в детската “Евровизия”, уточни Драго. С тази задача са се заели хората на Слави Трифонов. До днес, 23 юли, те очакват аудио- или видеозаписи с изпълнения на талантливи деца между 10 и 15 г.

Най-добрите от кандидатите ще пеят пред комисия, която ще определи и финалистите в конкурса. Последният етап от кастинга ще бъде изпълнение на живо в “Шоуто на Слави” по Би Ти Ви, като победителят ще бъде определен чрез гласуване по интернет от зрителите. Той ще представи България на детската “Евровизия” на 21 ноември в зала “Арена Армеец” в София.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица