Утре ще е слънчево и горещо, живакът стига до 37°

През нощта ще е ясно. И утре времето ще се задържи слънчево и горещо. Купеста облачност ще се образува в следобедните часове над планините от Западна България. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от изток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, по Черноморието около 28°, в София около 32°. Такава е прогнозата за времето съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

По Черноморието ще е слънчево. Вятърът ще е от изток-североизток, след обяд до умерен. Температурите след обяд ще достигнат до около 28. Вълнението ще е 3-4 бала. Температурата на морската вода е от 23°-24° по северното, до 26°-27° по южното крайбрежие.

Времето в планините ще се задържи топло и предимно слънчево. Купеста облачност ще се образува в следобедните часове главно над планините от Западна България. Вятърът по билата ще е до умерен, предимно от изток. Дневните температури на 1200 м.н.в ще достигнат около 26°, на 2000 м около 18°.

През почивните дни времето ще се задържи слънчево, в следобедните часове над планинските райони в Западна България ще се развива незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен източен вятър. Горещо време с максимални температури между 32° и 37°, по крайбрежието на морето – 28-30°. В неделя температурите ще са малко по-високи. В началото на следващата седмица ще е горещо и слънчево, в следобедните часове над планинските райони от Западна България ще се развие купеста облачност, но вероятността за валеж е малка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето