Доживотен затвор за Любомир Димитров – Гребеца

Тол такса за 55% от пътищата

Нинова и Заев подписаха споразумение за партньорство

Путин се заема с жизнения стандарт на руснаците В тв обръщение президентът обяви приоритетите за 4-ия си мандат

ЕС изрази пълната си подкрепа за френския народ след терористичното нападение

Лида, Мартин и призраците Излиза книга за приключенията на духчето Йойо

Москва: Великобритания и САЩ въвличат европейските страни в антируска кампания

Бивша плеймейтка разказа за афера с US президента Карън Макдугъл се извини на първата дама Мелания

Престолонаследникът на Саудитска Арабия ще посети България

„Омония“ съди Петев за 576 хиляди евро

Кавани вкара на Чехия с ножица (ВИДЕО)

Одобрен е проектът за ремонт на спортна зала „Сава Величков“ в Търново Обектът ще бъде обновен с 212 324 лева по „Красива България“

Кметове поискаха оръжие от МВР, министър Радев отговори: Абсурд!

Апелативният съд в Търново остави под домашен арест шефът на здравната каса в Ловеч

Кралев участва в среща за решаване на проблемите между ФИБА и Евролигата Обсъждат как да се постигне синхронизация на календарите на двете организации

Спасиха ням лебед в Бургаско

Екземпляр от вида ням лебед /Cygnus olor/ със съмнения за наранено крило e спасен от експерти на РИОСВ-Бургас след сигнал от граждани. Птицата е забелязана вчера вечерта в момент, когато пресичала пътя край утайниците на яз. Мандра.

Жител на село Маринка прибрал лебеда в дома си и се погрижи за него. След направения от ветеринар преглед е установено, че птицата не се нуждае от медицинска помощ и днес е пусната във водоема, край който е била намерена.

Немият лебед един от трите вида лебеди у нас, който се среща относително по-често. Видът и местообитанията му са защитени от Закона за биологичното разнообразие. Бургаските езера и крайбрежните влажни зони са едно от важните места за вида, наред с други водоплаващи и водолюбиви птици.

При намиране в безпомощно състояние на екземпляри от защитени видове, гражданите са длъжни да уведомят най-близката РИОСВ или регионалните органи на Изпълнителната агенция по горите. След преценка на състоянието, животните се изпращат на лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора или за доотглеждане в зоологически градини, а в случай, че няма очевидни пречки за тяхното оцеляване, се пускат в природата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.