Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

Местан на кафе с протестиращи, обсъжда конституционната реформа

“Разговор с Местан за квотите в камарите на прокурори и съдии във ВСС, кафе без шекер”. Това е написала в профила си във Фейсбук Антоанета Цонева, председател на Управителния съвет на Институт за развитие на пубичната среда. Тя е сред двигателите на протестите в подкрепа на правосъдната реформа. Цонева е публикувала и снимки, на които се вижда как активисти на “Протестна мрежа” и “Правосъдие за всеки” седят на една маса с лидера на ДПС Лютви Местан.

Протестиращите вчера обявиха в мрежите инициатива  “Кафе зад парламента за истинска правосъдна реформа или #ОСТАВКА” за тази сутрин. Те се събрали за хепънинга и видели лидера на ДПС, който имал среща на съседна маса в заведението “Катедралата”, минути след председателския съвет в Народното събрание. Поканили го на разговори, обясниха участници в срещата.

От разговора станало ясно, че най-вероятно от ДПС ще отстъпят още от формулираните промени в новия проект за промени в конституцията, който беше отхвърлен категорично от реформаторите.

Всъщност за един от основните спорни пунктове – да не се допусне явното гласуване Местан е заявил, че никога, в нито едно интервю или изява не са защитавали идеята непременно да остане тайният вот.

Според протестиращите лидерът на ДПС си дава сметка, че ако позицията им стане причина за препъване на съдебната реформа,това няма да бъде толерирано от европейските институции и ще донесе негативи на Движението.

Лютви Местан в прав текст заяви, че като политик отлично разбира необходимостта от граждански движения като коректив на политическото поведение, казва Деян Василев от „Правосъдие за всеки”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете