Шест завода се водят на несретници в квартал в Търново

Фабриканти по документи във Велико Търново се издържат от подаяния, ловят риба в река Янтра и събират отпадъци, за да се прехранват. Обитатели на общежития и панелки в квартал "Чолаковци" в старата столица се водят, че въртят фирми, но в действителност едва свързват двата края. До един длъжниците към държавната хазна са съседи според адресните им регистрации.

От несъществуващите офиси фактури за мащабна производствена и търговска дейност издават повече от 6 фирми. В действителност обаче става дума за дедесарски вериги, които успяват да източат държавата с фиктивни сделки и дейности.

Дружество за животински продукти се води в общежитието на ул."Райчо Николов". "Месокомбинатът", който декларира почти 5 млн. лв оборот е в сграда с потрошени стъкла и вход без осветление. Дружеството "Ник 73" е с 50 лв уставен капитал и се води на Свилен Алексов. Мъжът едва свързва двата края и кара на социални помощи.

На близката ул."Бяла Бона" пък фигурира голям свинекомплекс. Фирмата е измъкнала от държавата над 500 000 лв ДДС. В квартала има още няколко "предприятия", които са издоили от държавата над 5 млн.лв. Сред "мощните компании" е и фуражен завод, който дължи 918 000 лв.

Сумите са източени от бюджета под формата на данъчни кредити от кухи сделки. Фирмите нямат нито един работник, нито бази или какъвто и да било инвентар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони