Издирват болен, напуснал дома в Лозево

43-годишен от Германия дойде да си търси интернет булката, на която превел 25 000 евро Булката обещавала да му пристане, но не заминала при него

Служители на СДВР задържаха 34-годишен крадец на велосипед На многократно осъждания за кражби Ц.С. е наложена 72-часова мярка за неотклонение

Пиян 17-годишен младеж открадна камион

Земетресения със сила над 4 по Рихтер край гръцките острови Закинтос и Крит

Кметът на старата столица и посланикът на Англия обсъдиха АМ Велко Търново-Русе

Дуа Липа и Стормзи взеха по два приза БРИТ

Възрастен мъж е намерен убит в столичния квартал “Люлин” Задържани са дъщеря му и съпругът й

Цвета Караянчева: Дали БСП няма да поискат и диктатура на пролетариата

Днес времето ще бъде облачно, ще има превалявания от дъжд

Депутати пред “Труд”: Конфликт на интереси прозира в скандала с НЗОК

Българин спечелил милиони от Spotify – чрез законна измама

Александър Вучич: Сърбия върви по европейския път, но ще продължи да изгражда добри отношения с Русия

Жители на Брегово протестират срещу преминаването на камиони с опасен товар

Стачка в “Ер Франс”, отменени са половината полети на далечни разстояния

Шест завода се водят на несретници в квартал в Търново

Фабриканти по документи във Велико Търново се издържат от подаяния, ловят риба в река Янтра и събират отпадъци, за да се прехранват. Обитатели на общежития и панелки в квартал “Чолаковци” в старата столица се водят, че въртят фирми, но в действителност едва свързват двата края. До един длъжниците към държавната хазна са съседи според адресните им регистрации.

От несъществуващите офиси фактури за мащабна производствена и търговска дейност издават повече от 6 фирми. В действителност обаче става дума за дедесарски вериги, които успяват да източат държавата с фиктивни сделки и дейности.

Дружество за животински продукти се води в общежитието на ул.”Райчо Николов”. “Месокомбинатът”, който декларира почти 5 млн. лв оборот е в сграда с потрошени стъкла и вход без осветление. Дружеството “Ник 73” е с 50 лв уставен капитал и се води на Свилен Алексов. Мъжът едва свързва двата края и кара на социални помощи.

На близката ул.”Бяла Бона” пък фигурира голям свинекомплекс. Фирмата е измъкнала от държавата над 500 000 лв ДДС. В квартала има още няколко “предприятия”, които са издоили от държавата над 5 млн.лв. Сред “мощните компании” е и фуражен завод, който дължи 918 000 лв.

Сумите са източени от бюджета под формата на данъчни кредити от кухи сделки. Фирмите нямат нито един работник, нито бази или какъвто и да било инвентар.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете