Елена Йончева: Моят свекър е управител на къщите, но преди да познавам това семейство, така че това е абсурдно

Китай демонстрира военноморска мощ Показа за пръв път най-новия си ескадрен миноносец

Вижте най-големите лафове на Емо Чолаков Дългогодишният водещ на БТВ напуска ефира на телевизията

Доналд Туск и Ангела Меркел разговаряха по телефона с Володимир Зеленски

Мехмет Акиф Алакурт ядоса турските жени

Бизнесът срещу саботажа на зимния туризъм Не можем да очакваме хората да се върнат след 4 часа чакане на лифта, категоричен е зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 24 април 2019

„Хемус” задминава Плевен след 3 години (обзор)

Сантра стана телевизионна водеща

Велико Търново домакинства националната дискусия „Общини БГ 2030“

Валентин Николов: В близко време ще бъдат прекратени договорите с американските централи в „Марица-изток“

Родител 1 и 2 в бланките за забавачка в София (обзор) Полетата бяха променени отново на “майка” и “баща”

Лютви Местан трябва да внесе гаранция от 10 000 лева до 25 април

ГЕРБ отстъпиха за адвокатските доноси

Проф. Румен Гечев: Проблемът на днешното управление не е в 10 или 30 апартамента, а че има милиардни загуби от нереализираните проекти

Окончателно обявиха,че минералната вода в курорта Огняново е негодна за пиене

Министерството на здравопазването окончателно обяви, че минералната вода в курорта Огняново, Гърменско е негодна за пиене. Няколко изследвания са направени, но всички показали завишено съдържание на арсен над допустимите норми.

До сега жителите на гърменските села Огняново и Марчево ползваха тази вода за питейно-битови нужди. Но ВиК спря отровната вода и включи друг водоиточник за потребление. Това доведе обаче до напрежение в селата, хората отказват да признаят, че водата е опасна, те смятат, че резултатите не са верни. В същото време двете селища минаха на воден режим, но не заради спирането на минералната вода, а защото масово се полива от водопровода за битови нужди.

Според препоръките на РЗИ минералната вода става за къпане и за пълнене на басейните в хотелите на курорта Огняново, но не и за пиене. Това постави нов казус обаче пред община Гърмен, която трябва да промени разрешителните за ползване на минералната вода, за които собствениците имат договори и са си платили такси. Прекратяването на разрешителните ще доведе до финансови загуби за Гърмен. Решението на проблема предстои да се гледа на сесия на общинския съвет. Досега ползвателите плащаха по 1,20 на кубик за минералната вода.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.