Плевнелиев: Промените в Конституцията са тест за национално отговорно действие

Промените в Конституцията са тест за национално отговорно действие и поведение. Те са неотложни и могат да се случат само с широко политическо съгласие. Това коментира президентът Росен Плевнелиев пред журналисти по повод провежданите разговори за търсене на консенсус за промени в Конституцията, свързани с реформа на съдебната система.

„Моят апел към политическите партии в парламента е в оставащите часове да извървят тези последни стъпки, за да можем да се поздравим с голяма крачка напред и с голям успех за България – с широко политическо съгласие, чрез честни и национално отговорни дебати да променим за добро Конституцията и да покажем, че нашата демокрация е динамична и може да решава проблеми“, призова държавният глава.

„Оптимист съм и вярвам, че политическите лидери ще намерят решения и ако имаме успешен старт на процедура за промяна на Конституцията с широко политическо съгласие и с национално отговорен подход, като държавен глава ще благодаря публично на всички, които са допринесли за това. Надявам се, че разумът и национално отговорният подход ще победят“, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини