Мъжът, оцелял след удар от мълния в Канада, грабна 1 милион долара от лотарията

Канадецът Питър Маккати е най-големият късметлия на света - той първо бил поразен от мълния, а след това спечелил джакпота на лотария. Това е шанс едно към 2,6 милиарда, съобщава телевизионният канал ABC news.

Щастливецът останал жив, след като бил ударен от светкавица, когато бил тийнейджър. Сега, той спечели от лотарията 6 от 49 1 милион долара, като си закупил билет от 3 долара в канадската провинция Нова Скотия.

Когато бил 14-годишен той бил поразен от гръм от ясно небе, докато опитвал да завърже лодката си. "Имаше само един облак в небето, но именно от него тръгна гръмотевицата, която премина през дърветата и ме удари!", спомня си късметлията.

Маккати получил помощ и бил спасен. Сега той спечелил и от лотарията, като с получената сума смята да заведе съпругата си от 30 години на второ сватбено пътешествие.

"По-скоро се надявах да ме удари за втори път гръмотевица, отколкото да уцеля джакпота", заяви Маккати след като позна щастливите числа. По ирония на съдбата и дъщерята на Питър също била поразена от светкавица, но успяла да оживее.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят