Обирджията на банката в Айтос остава зад решетките, скриха лицето му

Апелативния съд в Бургас остави зад решетките Христо Колев, който със свой авер извърши въоръжения грабеж на банковия клон на "Уникредит Булбанк" в Айтос. В съдебната зала стана ясно, че съучастникът му се казва Деян Тодоров.

Никой, освен магистратите, не успя да види лицето на Христо Колев. Той бе доведен в залата през подземния паркинг на съда, а при въвеждането и извеждането му в заседанието, главата му бе покрита със зелен плащ. Заседанието се проведе при изключителни мерки за сигурност. Колев каза, че в деня на банковия обир бил на село и редил дърва. Първоначално си признал за обира, защото бил под влияние на наркотик.

Грабежът бе извършен посред бял ден на 19 май. Близо два месеца по- късно Колев бе заловен. Варналиите се придвижвали с мотор. При влизането в банката, Колев стрелял във въздуха, за да сплаши служителите. Куршумът, минал покрай главата на банкова служителка и се е забил в гипскартонова плоскост. Двамата мъже отмъкнали солидна сума пари - 55 239 лв. и избягали с мотора си.

В Бургас се заговори, че откритият в морето наскоро автомат "Калашников" бил оръжието на престъплението и че е имало и трети съучастник. В залата Колев дори го назова по име- Сами Самлиев. Прокурор Йовита Григорова пък отхвърли версията за намерения в Св. Влас автомат и заяви, че той не е оръжието, с което е стреляно в банката.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право