Русе е избран за европейски град на спорта 2016

Русе е избран за европейски град на спорта през 2016 г., съобщиха от общинската управа. Добрата новина е съобщил в писмо до кмета Пламен Стоилов президентът на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта Джан-Франческо Лупатели.

Крайдунавският град се определя като "наистина един добър пример за използването на спорта като средство за постигане на здраве, интеграция, образование и уважение, които са основните цели на Асоциацията на европейските столици и градове на спорта".

Градоначалникът на Русе е поканен на предстоящото връчване на наградите, което ще се проведе на 18 ноември т.г. в Европейския парламент в Брюксел.

Сред основните критерии са в одобрения град да се провеждат елитни европейски, световни и други международни надпревари в различни видове спорт. Други изисквания са да има наситен календар от събития за масов спорт за всички възрасти и сериозен ангажимент да се подобрява инфраструктурата. С многофункционалната си зала "Булстрад Русе", която беше се открива официално в четвъртък, Русе покрива още едно условие за европейски град на спорта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони