Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

100 декара борова гора изгоряха при 2 пожара, подозират умишлен палеж

Около 100 декара борова гора, част от която вековна, са засегнати при възникналите вчера два пожара край село Илинденци, на територията на “Държавно горско стопанство Струмяни”. Докато горски служители и екипи на служба “Пожарна безопасност и защита на населението” са гасили първото огнище, обхванало площ от над 50 декара, втори пожар е избухнал на разстояние от около 300 метра. Това буди съмнение, че гората е запалена умишлено,съобщиха от Държавното горско стопанство.

Само през вчерашния ден служители на Югозападното държавно предприятие са участвали в потушаването на 6 пожара на територията на “ДЛС Осогово” – Кюстендил и държавните горски стопанства в Самоков, Невестино и Петрич.

Заради високите температури и повишения риск от горски пожари Югозападното държавно предприятие призовава туристи, полски и горски работници, собственици на имоти в близост до горски територии, към повишено внимание при боравене с огън и извършване на дейности на открито.

От началото на годината до момента на територията на предприятието са възникнали 40 пожара, като засегнатите площи са 1900 дка. Човешка небрежност е основна причина за над 2/3 от запалванията, на следващо място са тези с неизвестен извършител, два от пожарите са умишлени и само един – възникнал по естествен път от мълния. За сравнение към същия период на миналата година са регистрирани 38 пожара в горски територии, които са засегнали 4500 дка.

Във всички териториални поделения на ЮЗДП е създадена организация и се поддържа постоянна готовност за реакция в случай на горски пожар. Служителите дежурят денонощно и следят за спазване на забраната за палене на огън, освен на специално обозначените места в планините. В пълна готовност да се включат в гасенето са и 10-те специализирани противопожарни автомобила с висока приходимост, с които разполага предприятието.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете