На 26 април 2019 да почерпят

Пиенето на алкохол подобрява паметта

Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

100 декара борова гора изгоряха при 2 пожара, подозират умишлен палеж

Около 100 декара борова гора, част от която вековна, са засегнати при възникналите вчера два пожара край село Илинденци, на територията на „Държавно горско стопанство Струмяни“. Докато горски служители и екипи на служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ са гасили първото огнище, обхванало площ от над 50 декара, втори пожар е избухнал на разстояние от около 300 метра. Това буди съмнение, че гората е запалена умишлено,съобщиха от Държавното горско стопанство.

Само през вчерашния ден служители на Югозападното държавно предприятие са участвали в потушаването на 6 пожара на територията на „ДЛС Осогово“ – Кюстендил и държавните горски стопанства в Самоков, Невестино и Петрич.

Заради високите температури и повишения риск от горски пожари Югозападното държавно предприятие призовава туристи, полски и горски работници, собственици на имоти в близост до горски територии, към повишено внимание при боравене с огън и извършване на дейности на открито.

От началото на годината до момента на територията на предприятието са възникнали 40 пожара, като засегнатите площи са 1900 дка. Човешка небрежност е основна причина за над 2/3 от запалванията, на следващо място са тези с неизвестен извършител, два от пожарите са умишлени и само един – възникнал по естествен път от мълния. За сравнение към същия период на миналата година са регистрирани 38 пожара в горски територии, които са засегнали 4500 дка.

Във всички териториални поделения на ЮЗДП е създадена организация и се поддържа постоянна готовност за реакция в случай на горски пожар. Служителите дежурят денонощно и следят за спазване на забраната за палене на огън, освен на специално обозначените места в планините. В пълна готовност да се включат в гасенето са и 10-те специализирани противопожарни автомобила с висока приходимост, с които разполага предприятието.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.