“Локо” (Сф) събра 30 играчи и чака още

Останалият без лиценз за професионалния футбол “Локомотив” (Сф) започна подготовка за “В” група с 30 футболисти пред близо стотина запалянковци в “Надежда”. Повечето от играчите са юноши и неизвестни имена дори за най-запалените фенове на “червено-черните”. Но в изцяло новия отбор има и някои познати муцуни като Дарко Савич, Румен Рангелов, Васил Велев и Младен Стоев. Те са носили екипа на най-стария железничарски клуб в Европа при управлението на предишния собственик Николай Гигов. “Ако останат при нас, ще бъдем конкурентоспособни”, коментира треньорът Валерий Дамянов. Той е кадър на “Локомотив” и пое отбора след отказа на досегашния наставник Димитър Васев и на Антон Велков.

Все още футболистите нямат подписани договори с клуба. От 30-те момчета на първата тренировка 8 са вратари. Чакат се и още полеви състезатели, за да се отсеят най-подходящите. След това ще се преговаря с тях за евентуални контракти на аматьорско ниво за “В” група.

Новият клубен шеф Петър Касев се появи в “Надежда” и декларира, че са предвидени 1,5 милиона лева за нов терен. Планирани са първите две контроли за отбора. На 31 юли “червено-черните” ще играят срещу израелския “Ашдод” в Правец, а от 2 до 8 август ще бъдат на лагер в Тетевен, където ще срещнат трениращата у нас юношеска формация на “Манчестър Сити”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ