Младеж оцеля, затиснат от товарен автомобил

20-годишен оцеля по чудо, затиснат от малък товарен камион, при ремонтни работи в автосервиз в Разград. Инцидентът е станал към 14,30ч. в сряда, когато бил подаден сигнал на тел.112. Затиснатият бил Л.А., който бил син на собственика на фирмата, в която работели и други роднини. Инцидентът е станал при ремонт на амортисьор на товарен автомобил до 3,5 тона, съобщиха от трудовата инспекция. При ремонта бил използван механичен крик, който поддал и возилото затиснало младежа. За късмет друг крик в предната част не позволил автомобилът да се стовари напълно върху младежа и да го убие. Той е приет в хирургичното отделение на болницата в Разград. Няма данни за фрактури и тежки травми, но е оставен за наблюдение.

Инспекцията по труда е посетила незабавно обекта и е започнала проверка. Все още не са прегледани документите на работещите в сервиза и пострадалия, тъй като всички били в шок.

По случая се води и досъдебно производство по текста за нарушени правила за безопасност на труда, при които са изложени на опасност животът или здравето на работник.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони