Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Психологът Магдалена Ангелова: Гласът е начин, по който бързо можем да достигнем до подсъзнанието на другия

ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Готвим се да печатаме евро

Печатницата на БНБ ще стартира в края на годината процедура за получаване на сертификат да отпечатва евро. Така ще сме готови за бъдещото участие в еврозоната, каза шефът на управление „Емисионно“ в БНБ Калин Христов при изслушването на кандидатите за подуправители на банката в бюджетната комисия на парламента. Гуверньорът на БНБ Димитър Радев предложи Христов за нов 6-годишен мандат на поста.

До края на годината ще приключи процедурата по подмяна на банкнотите от 2 лева с монети, каза още Христов. Предстои и отпечатване на нови серии банкноти с допълнителни защитни елементи. Христов заяви, че ако бъде преизбран, основната му задача ще бъде да поддържа стабилността на валутния борд.

Кандидатът за управление „Банков надзор“ Димитър Костов, който в момента ръководи управление „Банково“, заяви, че досега управителят и подуправителите на БНБ не са имали достъп до надзорните данни и докладите от проверките, извършвани от „Банков надзор“. Той заяви, че ако бъде избран, ще въведе изискване след всички надзорни инспекции да се представят доклади пред управителния съвет (УС) на БНБ с констатации, препоръки и предприети мерки. „Бих искал съдействие от останалите членове на УС да контролират моята дейност и да ме съветват“, каза Костов. Номинираната за шеф на управление „Банково“ Нина Стоянова, която в момента е главен юрист на БНБ, каза, че няма информация акционери на КТБ да са завели дела срещу държавата.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.