Тотото пуска пет нови игри до края на годината

Пет нови лотарийни игри ще пусне до края на годината Българският спортен тотализатор (БСТ), като от две седмици на пазара са талоните на „Твоят късмет“. Характерното за тази моментна игра е, че парите от нея ще бъдат вложени само за строеж или ремонт на спортна инфраструктура и ще се отчитат на местно ниво. Тоест градовете, в които хората са по-активни, ще имат и повече пари за спортни съоръжения.

„Разчитаме на местния шовинизъм - обяви министър Красен Кралев при официалното представяне на играта. - Деветдесет процента от спортните бази са в общините, а те реално имат най-голяма нужда от ремонт, за да могат хората там да има къде да спортуват.“

Кралев отново подчерта, че БСТ е единственият източник на пари за спорта като цяло и в конкурентната среда на частните лотарии има промяна в работата, вижда се освежаване и увеличаване на приходите, за което той е оптимист.

Цената на талоните е 2 лева, общата им бройка - 50 млн., а в тях са заложени 26 млн. лева печалби за участниците. Най-големите награди са 11 по 100 000 лв., 12 по 50 000 и 13 по 20 хил. лева, има още 6,6 млн. печалби от 2 до 5000 лв. Очаква се тиражът да се изчерпи за една година, а приходите за спортните обекти да са между 5 и 7,5 млн. лева. За тези пари ще има регламент за кандидатстване и контрол на разходването. В първите 15 дни са купени 75 000 талона, очаква се от началото на август „Твоят късмет“ да се предлага и в някои от големите търговски вериги, по-малки обекти и бензиностанции, както и в пощите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Тото