САЩ обмислят нови санкции срещу Русия

Тереза Мей заплашила недоволните в своята партия с избори

Най-добрите български лекоатлети ще се състезават на Балканиадата в Стара Загора

181 години от рождението на Васил Левски

От Роналдо се очакват първо пари, а после футбол

Днес кандидатстваме за банковия съюз Прехвърляме част от надзорните функции на ЕЦБ

На 18 юли 2018 да почерпят

Играчите на „Левски“ стоят час и половина в съблекалнята след отпадането

Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Тотото пуска пет нови игри до края на годината

Пет нови лотарийни игри ще пусне до края на годината Българският спортен тотализатор (БСТ), като от две седмици на пазара са талоните на „Твоят късмет“. Характерното за тази моментна игра е, че парите от нея ще бъдат вложени само за строеж или ремонт на спортна инфраструктура и ще се отчитат на местно ниво. Тоест градовете, в които хората са по-активни, ще имат и повече пари за спортни съоръжения.

„Разчитаме на местния шовинизъм – обяви министър Красен Кралев при официалното представяне на играта. – Деветдесет процента от спортните бази са в общините, а те реално имат най-голяма нужда от ремонт, за да могат хората там да има къде да спортуват.“

Кралев отново подчерта, че БСТ е единственият източник на пари за спорта като цяло и в конкурентната среда на частните лотарии има промяна в работата, вижда се освежаване и увеличаване на приходите, за което той е оптимист.

Цената на талоните е 2 лева, общата им бройка – 50 млн., а в тях са заложени 26 млн. лева печалби за участниците. Най-големите награди са 11 по 100 000 лв., 12 по 50 000 и 13 по 20 хил. лева, има още 6,6 млн. печалби от 2 до 5000 лв. Очаква се тиражът да се изчерпи за една година, а приходите за спортните обекти да са между 5 и 7,5 млн. лева. За тези пари ще има регламент за кандидатстване и контрол на разходването. В първите 15 дни са купени 75 000 талона, очаква се от началото на август „Твоят късмет“ да се предлага и в някои от големите търговски вериги, по-малки обекти и бензиностанции, както и в пощите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.