Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Слаба избирателна активност на президентските избори в Северна Македония

Бракуват агнешко с нечетлив печат Агенцията по храните проверява магазините в цялата страна

Велики пилоти с покана за рали „България”

17 души дариха кръв навръх Цветница в Търново Акцията бе организирана за поредна година в неделното училище на църквата "Св.Никола"

Над 100 рисувани чадъра от децата на ЦЛТРДБ вече са част от вдъхновяващата арт инсталация

Нападнаха лидера на водещата опозиционна партия в Турция (ВИДЕО)

Тотото пуска пет нови игри до края на годината

Пет нови лотарийни игри ще пусне до края на годината Българският спортен тотализатор (БСТ), като от две седмици на пазара са талоните на „Твоят късмет“. Характерното за тази моментна игра е, че парите от нея ще бъдат вложени само за строеж или ремонт на спортна инфраструктура и ще се отчитат на местно ниво. Тоест градовете, в които хората са по-активни, ще имат и повече пари за спортни съоръжения.

„Разчитаме на местния шовинизъм – обяви министър Красен Кралев при официалното представяне на играта. – Деветдесет процента от спортните бази са в общините, а те реално имат най-голяма нужда от ремонт, за да могат хората там да има къде да спортуват.“

Кралев отново подчерта, че БСТ е единственият източник на пари за спорта като цяло и в конкурентната среда на частните лотарии има промяна в работата, вижда се освежаване и увеличаване на приходите, за което той е оптимист.

Цената на талоните е 2 лева, общата им бройка – 50 млн., а в тях са заложени 26 млн. лева печалби за участниците. Най-големите награди са 11 по 100 000 лв., 12 по 50 000 и 13 по 20 хил. лева, има още 6,6 млн. печалби от 2 до 5000 лв. Очаква се тиражът да се изчерпи за една година, а приходите за спортните обекти да са между 5 и 7,5 млн. лева. За тези пари ще има регламент за кандидатстване и контрол на разходването. В първите 15 дни са купени 75 000 талона, очаква се от началото на август „Твоят късмет“ да се предлага и в някои от големите търговски вериги, по-малки обекти и бензиностанции, както и в пощите.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.