На 26 април 2019 да почерпят

Пиенето на алкохол подобрява паметта

Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за празниците

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

Премиерът Бойко Борисов и министрите Красен Кралев и Лиляна Павлова прерязаха лентата на „Булстрад Арена“ в Русе

Премиерът Бойко Борисов, министрите на спорта на България и Румъния Красен Кралев и Габриела Сабо, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кметът на Русе Пламен Стоилов, инвеститорите от дружество „Проект Русе” АД братята Атанас и Пламен Бобокови официално прерязаха лентата на най-новата многофункционална спорта зала на България – „Булстрад Арена“ в Русе.

„Само преди няколко години столицата на България нямаше нито една спортна зала. Вторият по големина град – Пловдив, нямаше нито една спорта зала. Във Варна Господ ни е спасил, че не е паднала. Русе нямаше, Бургас нямаше. Само за няколко години, освен в София, на 30 август ви каня да открием и залата в Пловдив. Днес откриваме в Русе, а в Бургас строим. Целият капацитет на варненската зала, защото я пуснахме наполовина, за да се проведе Световната лига по волейбол, продължаваме през октомври. Ботевград има зала, Сливница има, Свиленград има, Стара Загора има, а мога да ви изброявам още 15 минути, колко зали са направени през последните години“, подчерта премиерът Борисов и допълни, че строежът на спортни съоръжения продължава в училищата и университетите в цялата страна.

Борисов акцентира още, че новата зала има важно значение за региона, защото ще можем съвместно с Румъния да организираме различни културни и спортни събития. Премиерът обеща, че строителството на зали, площади и културни домове ще продължи и пое личен ангажимент през 2017 година да бъде завършен 4-лентов път, които ще свърже Русе с автомагистрала „Хемус“.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че е особено горд, че в страната ни се открива едно ново модерно многофункционално спортно съоръжение с голямо международно и локално значение.

„Построяването на тази зала на разгъната площ от 26 253 кв. м. е най-мащабният публично-частен проект у нас и е пример за това, как има ли воля, нещата могат да се случват. Сградата разполага с шест надземни и два подземни етажа, което дава възможност за организиране на различни спортни и културни прояви на световно ниво. Тук могат да се провеждат състезания от най-висок ранг по изискванията на международните спортни федерации, да се поставят театрални постановки, изложби, различни концерти, конференции и пр. България и в частност европейски град като Русе заслужават да имат пазарно ориентирано съоръжение, категоричен бе министър Кралев. – Строителството на спортна зала у нас е скъпо удоволствие в нови територии с много бързо променяща се среда в спортния и развлекателния бизнес. Искам много категорично тук пред всички вас да заявя и да обещая, че държавата, в лицето на Министерството на младежта и спорта ще подкрепи усилията на мениджърския екип и ще бъде активен партньор при осигуряването на достатъчна заетост на „Булстрад Арена“. Ще промотираме възможностите на залата, за включване на състезания от международния спортен календар.“

„Надявам се с възможностите на съвременната многофункционална зала на Русе да имаме поводи отново за национална гордост, така както Русе даде на България олимпийски шампиони като Анелия Нинова, Христо Марков и Вальо Йорданов“, пожела регионалният министър Лиляна Павлова

Залата се намира на стратегическо място на 50-60 км от румънската столица, а Букурещ не разполага с такава съоръжение, затова преди нейното откриване министър Красен Кралев и екипът от инвеститори презентираха арената пред румънския спортен министър Габриела Сабо. Очакванията са в бъдеще да се водят преговори с румънските промоултъри, за да се привлекат като бъдещи клиенти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.