Психопат откри стрелба в кино в САЩ, двама са убити (ВИДЕО)

Стрелец откри огън в кинотеатър в Лафайет в щата Луизиана и уби най-малко трима души, включително и себе си. Нападението е извършено по време на филма Trainwreck и стрелецът, за който се предполага, че е на 58 години, е бил сред зрителите преди да открие огън.Клей Хенри, служител на местната бърза помощ, каза, че най-малко осем души са ранени и хоспитализирани. Трима от тях са в критично състояние.

По информация на KLFY, сред убитите има жена. От полицията съобщават, че жертвите стрелецът е подбирал на случаен принцип. По време на стрелбата в залата е имало 75 души.

На мястото на инцидента са пристигнали екипи и на ФБР. Кати Доминги, която е била в киното, разказа, че стрелбата е започнала 20 минути след старта на филма и стрелецът е бил „възрастен бял мъж”. „Чухме силен звук, все едно, че гръмна пиратка. Не казваше нищо. Също не чух някой да крещи. В следващия момент група момичета започнаха да пищят и чухме, че някой е бил прострелян.Много хора започнаха да бягат”, разказва Рокси Мартинез пред Си Ен Ен.

Стрелбата напомня за ужасния инцидент от 2012 година в Аврора, когато Джеймс Холмс, по-късно получил прякора Жокера, влезе в кино, където уби 12 души и рани 70.
Само часове по-рано президентът на САЩ Барак Обама заяви в интервю за Би Би Си, че най-голямото му разочарование в качеството му на държавен глава са неуспешните му опити да внесе промени в частта на американското законодателство, засягащо достъпа на гражданите до оръжие.



„Ако погледнете броя на жертвите на насилието, свързано със стрелбата, то става дума за десетки хиляди души”, каза той. По думите му, броят на американците, загинали при терористичните атаки от 11 септември 2001 година, не е превишавал 100.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят