Уволниха лесбийка от министерство в Русия, взела фамилията на любовницата си

Сътрудничката на Министерството на извънредните ситуации в Мордовия - 27-годишната Ирина Белова бе принудена да напусне работа, след като взе фамилията на любовницата си. По думите на младата жена, ръководството я накарало сама да напусне поста си "по собствено желание".

"Когато се реших на тази стъпка, знаех, че ще имам проблеми. Но се надявах, че ще можем да ги обсъдим с началството и да запазим колегиалните си отношения. Вече нямах намерение да нося офицерската униформа и да "позоря" честта на пагона", разказва Ирина пред Lifenews.ru.

С приятелката си Олга Кислякова се запознала преди 11 години по време на почивка в лагер. Преди да станат двойка, двете имали връзки с момчета, затова внезапното увлечение към човек от същия пол изненадало самите тях.

"Срещнахме се и от първия миг помежду ни прехвърча някаква искра", спомня си Ирина.

Влюбените живеели отделно една от друга и решили, че трябва да се съберат под един покрив. Нещо повече - Ирина успяла да уреди любовницата си в районния отдел на своето ведомство.

Решението тя да вземе фамилията на Олга дошло спонтанно. Момичетата искали да узаконят връзката си и решили да заминат за някоя европейска страна, където са разрешени гей браковете.

Регионалното ръководство на Министерството на извънредните ситуации обаче не погледнало на еднополовата любов с разбиране и либерализъм. Когато разбрали, че сътрудничката им ще се жени и ще приеме фамилията на любовницата си, то я принудило да напусне поста си.

Сега младата жена е решена да потърси правата си в съда, за да защити честта, достойнството и репутацията си. Адвокатът й нарича поведението на шефовете й "лишен от законови основания каприз".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия