Младеж загина при нелеп инцидент в Силистра

22-годишен младеж е починал при нелеп инцидент вчера в Силистра, съобщават от полицията. Злополуката е станала в гараж, пригоден за дърводелска работилница, във вилна зона в покрайнините на града. Случилото се не може да се квалифицира като трудова злополука, защото обстоятелствата не са свързани с трудов процес, обясни директорът на Областната дирекция "Инспекция по труда" Венета Бабанова.

Собственик на имота е млад мъж от Силистра, който се занимава с изработване на мебели. Пред трудовите инспектори той обяснил, че няма роднинска или приятелска връзка със загиналото момче, а му помага с дребни суми и храна при нужда. Момчето било от много бедно семейство и често, скитайки по улиците, ходело да иска помощ. Вчерашният инцидент е станал при подобни обстоятелства.

Младежът се появил, оплакал се, че е гладен и поискал храна. Собственикът излязъл от гаража, за да му донесе сандвич и през това време върху момчето паднали плоскости, подпрени на стената. Младежът нямал видими наранявания, но се оплакал от силно главоболие, при което собственикът веднага го откарал в болницата.

Оказало се, че пострадалият е с масивен вътрешен кръвоизлив и фатално наранени бъбреци и бял дроб. Организмът му не издържал и той починал. Обстоятелствата около нелепия инцидент се изясняват в рамките на досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони