Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Опожариха 10 контейнера за смет в Русе

Злосторници подпалиха 10 контейнера за смет на ул. “Сърнена гора” в русенския кв. “Родина”. За пожара на тел. 112 към 1,30 ч. след полунощ алармирали минувачи, съобщиха от полицията. Докато пристигнат огнеборци и мотопатрули, пламъците обхванали и съседните съдове за боклуци.

Първоначалният оглед сочи, че палежът е умишлен. Униформени служители обиколили квартала, но не открили пиромана. Изгорелите шест пластмасови и четири метални контейнери ще се възстановят.

Преди 2 г. кметът на крайдунавския град Пламен Стоилов подгони клошарите, които ровят по контейнерите за разделно събиране. “Общината е ангажирана по договор с фирма, която прибира отпадъците”, напомни тогава градоначалникът. Бездомниците обръщат съдовете за смет и вземат само хартиените и пластмасовите суровини, които предават на изкупвателни пунктове. Общински охранители могат да ги глобяват по наредба от 50 до 150 лв.

М.г. общината задели 270 000 лв. в бюджета за проучване дали битовите отпадъци в града могат да се прибират в подземни контейнери за смет. Един комплект от 4 съда за разделно събиране струва 15 000 евро и първоначално може да се експериментира с 10 съда на различни места в Русе. Те ще се увеличат, ако се осигури финансиране на екологичен проект по европейски програми.

Съоръженията се изработват от испанска фирма, която ги монтира под земята. Над тях по улиците се поставят малки кошчета. Обемът на боклука в съдовете се следи от специални датчици. Контейнерите се повдигат автоматично и се изпразват от сметосъбиращите машини. Подземни контейнери вече има в Сливен и Нова Загора.
Снимка авторът

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете