Във Върховния административен съд е постъпила жалба срещу решението на ЦИК за избор на доставчик на машините за гласуване

Китайска база на Марс отворена за посетители Съоръжението се намира в пустинята Гоби

Местят финала за Купата през уикенда

„Медицински надзор“ започна проверка по случая с мъжа, който почина вчера пред Пета градска болница

Путин: КНДР се нуждае от гаранции за сигурност Първата среща на върха Москва-Пхенян продължи над 5 часа (обзор)

Полицията в Шри Ланка е арестувала трима души и е открила гранати в Коломбо

Милиони губи хазната от сивия сектор в строителството Не можем да вдигнем заплатите при търгове с критерий най-ниска цена, категорични са от бранша

Йозджан Дениз и Аслъ Енвер пяха в Израел

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Армията „окупира” София за 6 май Близо 1000 души набиват крак на жълтите павета на Гергьовденския парад

Данъчните провериха 1800 заможни българи Получиха информация за 51 купени автомобила в чужбина

Двама души са загинали при стрелба в Москва

Мехмед изоставен заради липса на пари (обзор) Намереното бебе в Пловдив без малко да загине на паркинг

Съдът в Страсбург: Българското правителство да осигури на прогонените от Войводиново роми жилища

Активни потребители: Салатите са замърсени с нитрати и бактерии Провериха марули и зелен лук

Русия сред най-опасните страни в света, България на 32-о място

Русия е в дъното на класацията на най-миролюбивите и безопасни за живеене страни в света. Според рейтинга Global Peace Index държавата се оказва между Северна Корея и Нигерия и се подрежда на 152-о от общо 162 места. За най-опасна страна в света е призната Сирия, следват я Ирак и Афганистан, съобщава БГНЕС.

В десетката най-опасни държави влизат още Южен Судан, Централноафриканската република, Сомалия, Демократична република Конго, Пакистан и Северна Корея. Украйна е заела 12-тото място в дъното на класацията.

За най-сигурната държава беше призната Исландия, следва я Дания, а трета е Австрия. В първата десетка са европейски държави, заедно с Канада (на седмо място) и Австралия(на девето). САЩ са на 94-о място, а Великобритания – на 39-о. В Латинска Америка най-сигурно е да се живее в Чили (29-о място), а в Африка с това определение се ползва Ботсвана (31-о място).

Според съставителите на класацията основните проблеми на Русия идват от нейните отношения със съседите, голямото количество ядрено оръжие и активният износ на оръжие. Поради всички тези показатели страната получила максималната негативна оценка. Към отрицателните фактори експертите добавят високия процент жители на страната, изтърпяващи присъди за различни престъпления. Също така в Русия са налице политически терор, прекомерно голям личен състав на силите за сигурност и високата заплаха от терористични действия.

В сравнение с миналата година негативната позиция на Русия не се променила. През 2008 г. Москва заемаше 131-о място, но започна да се плъзга надолу и само след година беше с още седем места по-назад. През 2010 г. вече беше на 142-о място. Процесът продължи до 2012 г., когато се закова на позиция 152.

Рейтингът Global Peace Index съществува от 2007 г. При неговото съставяне се отчитат 23 фактора, сред които влизат както вътрешни – например равнището на насилие и престъпност в страната, така и външни – отношения със съседните страни и ниво на военните разходи.

България е на 32-о място.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.