Мъж крие 3 години трупа на майка си Засега е обвинен само за измама

Бомбичка разби камера на КАТ Самоделката е от миниум и бронз

1200 деца нарисуваха рицаря в себе си

Откраднатата от Пловдив линейка беше открита пред софийската болница “Св. Анна”

Ген. Боцев: Държим колкото може по-бързо правителството да сключи договора за нов изтребител

Съдът остави в ареста всички от кметската завера в “Младост” Прокуратурата потвърди за четвърти задържан в началото на акцията. Не е свидетел, но е в СРС-тата

Дядо отиде до магазина и изчезна

Задържаха под стража двама дилъри, спипани с хероин и амфетамини

РИОСВ-Бургас отряза зелените за „Иракли“: Съдът се произнесе, няма законово основание за спиране на строителството

Общинската дирекция “Превенции” провежда юбилейна кампания “Не шофирай, ако си пил” Всеки абитуриент - с бележник за разумно поведение на пътя

Братя Юзеирови с условни присъди за партия ОТОМАН

Изтребители и военни командоси със зрелищна демонстрация в Граф Игнатиево (СНИМКИ)

Повреден колектор замърсява река Екренска

Скандални твърдения за “български злодейства” в сръбска обява за ученически литературен конкурс

Премиерът Борисов ще участва в лидерска среща по Процеса „Бърдо-Бриони“

Русия сред най-опасните страни в света, България на 32-о място

Русия е в дъното на класацията на най-миролюбивите и безопасни за живеене страни в света. Според рейтинга Global Peace Index държавата се оказва между Северна Корея и Нигерия и се подрежда на 152-о от общо 162 места. За най-опасна страна в света е призната Сирия, следват я Ирак и Афганистан, съобщава БГНЕС.

В десетката най-опасни държави влизат още Южен Судан, Централноафриканската република, Сомалия, Демократична република Конго, Пакистан и Северна Корея. Украйна е заела 12-тото място в дъното на класацията.

За най-сигурната държава беше призната Исландия, следва я Дания, а трета е Австрия. В първата десетка са европейски държави, заедно с Канада (на седмо място) и Австралия(на девето). САЩ са на 94-о място, а Великобритания – на 39-о. В Латинска Америка най-сигурно е да се живее в Чили (29-о място), а в Африка с това определение се ползва Ботсвана (31-о място).

Според съставителите на класацията основните проблеми на Русия идват от нейните отношения със съседите, голямото количество ядрено оръжие и активният износ на оръжие. Поради всички тези показатели страната получила максималната негативна оценка. Към отрицателните фактори експертите добавят високия процент жители на страната, изтърпяващи присъди за различни престъпления. Също така в Русия са налице политически терор, прекомерно голям личен състав на силите за сигурност и високата заплаха от терористични действия.

В сравнение с миналата година негативната позиция на Русия не се променила. През 2008 г. Москва заемаше 131-о място, но започна да се плъзга надолу и само след година беше с още седем места по-назад. През 2010 г. вече беше на 142-о място. Процесът продължи до 2012 г., когато се закова на позиция 152.

Рейтингът Global Peace Index съществува от 2007 г. При неговото съставяне се отчитат 23 фактора, сред които влизат както вътрешни – например равнището на насилие и престъпност в страната, така и външни – отношения със съседните страни и ниво на военните разходи.

България е на 32-о място.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.