Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Слаба избирателна активност на президентските избори в Северна Македония

Бракуват агнешко с нечетлив печат Агенцията по храните проверява магазините в цялата страна

Велики пилоти с покана за рали „България”

17 души дариха кръв навръх Цветница в Търново Акцията бе организирана за поредна година в неделното училище на църквата "Св.Никола"

Над 100 рисувани чадъра от децата на ЦЛТРДБ вече са част от вдъхновяващата арт инсталация

Нападнаха лидера на водещата опозиционна партия в Турция (ВИДЕО)

Мост свърза балканско село със света

Нов мост издигнаха строители в монтанското село Смоляновци. Пътното съоръжение укрепва шосето и дава възможност до селото да стига автобус, от какъвто хората са лишени от години. Мостът на входа на Смоляновци е бил изграден още през 1945 г.

През последните десетилетия обаче заради природни стихии и слягане на земните пластове съоръжението подало и станало неустойчиво. Транспортните фирми пък спрели автобусите до селото с оправданието, че преминаването през моста е рисково. За да възстанови пътната връзка, общината в Монтана осигурила 305 000 лева, с които за шест месеца е изграден нов мост.

„Надяваме се да пътуваме сигурно и безопасно по новото съоръжение и отново да пуснат автобуси към селото ни!“, заявиха местните жители. Само от началото на годината в Смоляновци – най-голямото село в област Монтана с над 1000 жители, са инвестирани половин милион лева за рехабилитация на улици и пътища.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.