Мистерията с тровене на кучетата в бургаския квартал “Сарафово” се разплита

Почина легендата на “Левски” Павел Панов

Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Красимир Каракачанов: Амбицията ми е докато съм министър да въведем доброволната военна служба

Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

Българските Destiny’s Child изгряха в „Гласът на България“

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Проектите на младите фермери ще имат предимство по всички мерки по ПРСР 2014-2020 г.

Проектите на младите фермери ще имат предимство по всички мерки по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Това заяви министърът на земеделието и храните Десислава Танев на официалното откриване на Националния конкурс за Европейската награда за млади фермери 2015, организиран от евродепутата Владимир Уручев.

Тя припомни, че днес е последният ден, в който младите стопани могат да подадат заявление за кандидатстване по мярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани“ от ПРСР 2014-2020 г.

Министър Танева допълни, че интересът по мярката отново е голям и към вчерашна дата са подадени 2202 проекта на територията на цялата страна. „Интересът значително надвишава бюджетът, който обявихме в началото на приема“, каза още министърът и подчерта, че за разлика от мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“, ще бъдат одобрени около половината и повечето от подадените заявления.

„От всички бенефициенти, кандидатствалите по мярка 4.1, броят на младите фермери е 280, като от тях 90 ще бъдат одобрени. Те са кандидатствали за финансиране по приоритетните сектори на Програмата. Данните показват, че младите фермери получили подкрепа по старата програма са надградили стопанствата си и вече участват в другите мерки и това е похвално“, коментира още тя.

Десислава Танева бе категорична, че трябва да се работи в условията на открит диалог и всички проблеми, които възникват в хода на прилагането на Програмата, да бъдат отстранявани своевременно.

“Предвид ограничения бюджет, трябва да прилагаме програмата така, че тя да стигне до реалните земеделски производители. В тази посока са всички законодателни изменения, които от началото на нашия мандат сме приложили и приемаме”, обясни още министър Танева. Тя поздрави организатора на конкурса и пожела успех на участниците в него.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.