Имате ли запек? Защо и как да се справите?

Запекът е едно от най-често срещаните оплаквания на хората от целия свят.

Това е патологично състояние на храносмилателната система, което се изразява в редки изхождания през два, три и повече дни, втвърдени изпражнения и болезненост при дефекация. Запекът е известен с научното название констипация, а по-тежката му форма се нарича обстипация. Той засяга и двата пола, като значително по-често се среща при жените и възрастните хора. С увеличаване на възрастта се увеличават и здравословните проблеми, като повечето от тях водят със себе си и запек.

Причините за възникването на запек са много: неправилен хранителен режим; нарушена чревна перисталтика; прием на медикаменти; бременност; липса на физическа активност; заболявания, които нерядко се съпътстват със запек; начин на живот- пътувания, честа смяна на местоположението;
Симптомите и признаците също са разнообразни – затруднено изхождане, чувство за непълноценно изхождане, подуване на корема, болки и спазми в корема, гадене, загуба на апетит и др.

Запекът води до образуване на хемороиди и редица странични неприятни усложнения. Също така нелекувания запек може да стане причина за много сериозни заболявания.

Ежедневно се изписват милиони лаксативни лекарствени средства и голям брой хора биват настанени в болница, за да се лекуват от запек. Хората са отчаяни в намиране на решение на проблема и пробват различни лекарства, които водят до привикване и имат редица странични неприятни ефекти, като газове, болки в корема, дискомфорт.

Вече има абсолютно ефикасно решение на проблема, с дълготраен ефект. Много хора се убедиха, че Бодилакс наистина действа!

Натурален растителен продукт, разработен съвместно с Проф. Д-р Петър Манолов – специалист в сферата на билките и билколечението. Бодилакс е съставен от растителни екстракти на зърнастец, ревен, резене, роза, ленено семе, анасоново семе и босилек. Тази изключително ефикасна комбинация от синергично действащите съставки е предназначена да регулира нарушения в стомашно-чревния тракт и дебелото черво. Препоръчва се при: хроничен запек (обстипация), хроничен спастичен колит, дивертикулоза, хемороиди и наднормено тегло. Предотвратява образуването на газове, колики, куркания, болки и спазми в корема, и дискомфорта, който съпътства хроничния запек.

Бодилакс може да закупите в определени аптеки или на

тел.: 02/ 822 03 12, 0876 766 800; www.po-krasivi.net/shop

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве