Ули Хьонес може да не излежи пълната си присъда

Бившият играч, мениджър и президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес може да не излежи пълната си присъда от 3,5 години, която получи за укриване на данъци. Миналата година той беше осъден, защото е ощетил германската държава с 27.2 милиона евро.

Братът на Хьонес – Дитер, заяви, пред „Билд”, че Ули може и да не излежи пълната си присъда заради своето съдействие по време на процеса и доброто поведение, което демонстрира като затворник.

Имайки предвид тези фактори и напредналата възраст на Ули Хьонес (63), той излежава присъдата си на облекчен режим. От началото на годината той работи с юношеските формации на баварците. Така във всеки работен ден Хьонес работи в базата на клуба, а вечерта се връща в килията си.

„Работата в Байерн му се отразява добре”, заяви брат му Дитер. „Той се наслаждава на задачата си и изпълнява задълженията си на 100 процента.”

Кога обаче Ули Хьонес ще може да се нарече свободен човек? „Ще отнеме време, може би около седем месеца и половина.”

При това полажение се очаква Ули да напусне пределите на затвора през пролетта на 2016-а година и по този начин да излежи половината от наложеното му наказание.

„Ули не се радва на специално отношение, но работата в академията прави живота му по-лесен. В момента той може да си идва вкъщи през някои от уикендите, така че с него се виждам от време на време”, завърши Дитер.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят