Перес оцеля след салто мортале на "Хунгароринг"

С очакваното превъзходство на “Мерцедес” и ужасяваща катастрофа започна състезателният уикенд за “Формула 1” в Унгария. В първата сесия на свободните тренировки мексиканският пилот Серхио Перес (“Форс Индия”) оцеля невредим след салто мортале. На излизане от бърз завой във втория сектор той допусна грешка, качи се на бордюра, загуби контрол върху колата и тя се завъртя, блъсна се в оградата и се преобърна. Състезателят успя сам да се измъкне от кокпита, но веднага бе откаран в болница за обстоен преглед. Болидът му пострада значително - задното окачване се строши още при качването на бордюра и това направи колата неуправляема.

Извън тази драма с хепиенд героите са обичайните заподозрени. Шампионът на “Марцедес” бе най-бърз от всички. Съотборникът му Нико Розберг призна, че от високите температури в Унгария е свалил 2 кг по време на тренировките, а очаква в неделното състезание загубата на тегло да стигне 4 кг. “Тук на ден пия по два-три литра течности повече, богати на електролити и минерали”, коментира Розберг. Някои пилоти се подготвят за “Хунгароринг”, като тренират в... сауната. “Предпочитам да тичам на слънце”, твърди Розберг. Хамилтън също не е привърженик на сауната, макар че горещите състезания са по вкуса му.

Стартът в неделя ще бъде в памет на починалия Жул Бианки. Ще има минута мълчание, а състезателите ще карат със стикери върху каските и колите си с надписи “JB17” (инициалите и номера на Бианки) и “Сбогом, Жул”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт