10 месеца затвор за рецидивист, опитал да измами монахиня

Районният съд в Асеновград осъди на 10 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим 33-годишният Стоил Павлов от Кюстендил, след като одобри сключеното между него и Районна прокуратура споразумение за опит за измама на монахиня от манастира "Света Петка" над село Мулдава с цел имотна облага.

Разследването приключи в рамките на 3 дни, а телефонният измамник направи пълни самопризнания, след като бе заловен на път за манастира по сигнал на монахинята на тел. 112. Този път той се пробвал в ново амплоа - като телефонен измамник, но ударил греда в опита си да преметне божи служител и се облажи със 168 лв. На 21 юли Стоил Павлов звънил 3 пъти на монахинята от манастира "Света Петка", а на 22 юли още веднъж като се представил за игумен на друг манастир и съобщил, че от негово име в "Света Петка Мулдавска" ще отиде мъж, за да вземе 168 лв. Монахинята обаче се осъмнила и позвънила директно на игумена и разбрала, че никой в манастира му не е правил кампания за събиране на средства за Стоил Т.

Това е 18-ата присъда за Стоил Павлов, който е осъждан 17 пъти между 2002 и 2012 г., предимно за кражби. 33-годишният кюстендилец от петък е приведен в затвора в Пловдив за изпълнение на наказанието.

Кюстендилецът Стоил Павлов се оказа стар познайник на полицията. 33-годишният рецидивист се прочу и покрай участието си в тв предаване на Милен Цветков, след като разказа прочувствената си история как спи на Централна гара и си търси квартира и работа, но никой не го иска. След предаването гражданин от Монтана разказа, че е приютил Стоил в дома си и му е осигурил работа, но той го ограбил и избягал. Наложи се Милен Цветков да изгони от студиото си измамника.

Стоил Павлов се прочу и като лъжесвидетел по делото за убийството на Кристин Иванов от съученика му Кристиян, след като се провъзгласи за пастор в Евангелистката църква и осигури алиби на убиеца. По-късно лъсна истината, че е взел 4000 лв. за услугата и алибито и бе осъден за лъжесвидетелство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право