Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Кризата с Гърция удари втората пенсия у нас

Частните пенсионни фондове са постигнали 5% средна годишна доходност при инвестирането на осигуровките за втора пенсия според статистиката на Комисията за финансов надзор (КФН) за периода 28 юни 2013 г. – 30 юни 2015 г.
Резултатите на универсалните фондове значително надхвърлят инфлацията и са над 3 пъти по-високи от лихвата, която носят банковите депозити. Според най-актуалните данни на БНБ вложенията на домакинствата имат 1,63% средна годишна доходност.

Сравнението с данните на КФН към края на март обаче показва, че резултатите на пенсионните фондове се влошават. Тогава средната им годишна доходност е била 6,72%.

“Причината е спадът на международните капиталови пазари през последните месеци заради неяснотата в преговорите между Гърция и нейните кредитори. Част от нашите инвестиции са извън България и тези колебания няма как да не се отразят”, коментира София Христова, гл. изп. директор на пенсионната компания “Алианц България”, пред “Труд”.

Данните показват, че доходността на фондовете е започнала да намалява в началото на април, но от средата на юли трендът се е обърнал. Според бранша ситуацията се е стабилизирала и засега няма сигнали за негативно развитие в бъдеще.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.