Арестуваха жената на Ембака заради краден трактор (обзор)

Съпругата на търсения за убийството на работник на строящата се автомагистрала "Струма" Емил Първанов - Ембака бе арестувана от полицията по обвинение за кражба на трактор.

30-годишната Десислава Първанова е вкарана зад решетките в сряда следобед и е пусната на другия ден в 15,30 часа. Тя е разследвана заради образувано досъдебно производство за притежание на трактор, който има пренабити номера на шасито и е обявен за откраднат от арендатор от Горна Баня. Машината е била регистрирана на името на съпругата на Ембака и открита в хале, наето от нея. Заедно с нея на разпит е привикан и мъж, който шофирал трактора до халето.

За поправка на идентификационен номер на моторно превозно средство законът предвижда наказание "Лишаване от свобода от три до десет години" и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

Според адвокат на съпругата на Ембака, който не пожела да му се цитира името, Полицай от Сандански я е предупредил, че ще я арестува, докато не каже къде е съпругът й. Ако трябва, щял да измисли за какво да я задържи.

"Емил се занимава с животновъдство. Той отглежда над 100 крави в родното си село Лешница, което се намира на 3 километра от Сандански. Там има къща, в която живее със съпругата си. Не вярвам тя да има нещо общо с делата му на фермер", заяви адвокатът, близък до семейството.

Според него така се оказвало натиск върху жената да каже къде е мъжът и. Тя не знае, обясни още адвокатът на фамилията.

Под дърво и камък полицията продължава да издирва Ембака заради жестоко убийство на работник, извършено на 26 юни посред бял ден. 37-годишният мъж уби служител на на фирма "Агромах" на пропускателен пункт на ремонтиращия се Лот 4 на автомагистрала "Струма".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право