Луврие твърди, че е върнал БТК и още 5 фирми

Белгиецът Пиер Луврие, който през март твърдеше, че е купил БТК и още 5 български фирми от Цветан Василев за 1 евро, сега твърди, че се оттегля от сделката. Това става ясно от официално съобщение, изпратено в четвъртък от негово име до редакцията на вестник „Капитал“.

В него Луврие е цитиран да казва, че се оказало “невъзможно да получи съгласието на всички заинтересовани лица за сделката в приемливи срокове“. Освен това сред условията за придобиването на дяловете в компаниите съществувала и тази Луврие да се оттегли при определени обстоятелства и именно това право сега било упражнено. В писмото също така се твърди, че акциите от шестте предприятия са върнати на предишния им собственик, без да се посочва кой е той.

Разрешения от КЗК за шестте сделки така и не бяха дадени, като антимонополната комисия дори твърдеше, че не е можела да се свърже с Луврие на посочения адрес на неговата фирма LIC33 в Париж. Освен това в Търговския регистър не бе отразена промяна в собствеността на компаниите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес