Лекар в кома след бой в лудницата в Курило (обзор)

Кожен лекар, приет като пациент на лечение в психиатричната болница “Св. Иван Рилски” в Курило, е бил пребит жестоко. От днес д-р Илко Иларионов е в “Пирогов” в тежко състояние. Случаят се разследва от полицията. По заповед на здравния министър Петър Москов е започнала проверка от медицинската ДАНС.

Допреди месец д-р Иларионов работел в кожното отделение на столичната Пета градска болница, но звеното било закрито, а той - съкратен. Изпаднал в депресия, потърсил помощ от психиатри и бил приет на лечение в Курило. По непотвърдена информация в четвъртък вечерта в отделението започнал бой между пациентите и лекарят бил налаган с метални тръби от други болни. Има обаче и втора версия - че той е жертва на хора от пресонала. Мълвата е, че докторът бил вързан и пребит. Проверява се дали са правени опити случаят да се прикрива и защо пострадалият е откаран в “Пирогов” чак на другия ден.

“Д-р Иларионов никога не е бил агресивен, напълно нормален човек - и в поведението си, и по външен вид. Не е бил амбициозен “, разказаха вчера негови бивши колеги. Те бяха учудени от случилото се и че изобщо лекарят е станал пациент на лудницата в Курило.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини